Youri Mulder en Paul Elstak laten snor staan tegen kanker

Youri Mulder, rapper Sef en dj Paul Elstak vragen in november aandacht voor prostaat- en teelbalkanker door hun snor te laten staan.
Ze zijn dit jaar de ambassadeurs van de campagne Movember en halen geld op voor kankeronderzoek.
Youri: ”Als oud-topsporter weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om goed voor je lichaam te zorgen en eerlijk te zijn over klachten.
Een snor is niet mijn normale look, maar zal ongetwijfeld reacties losmaken: een bewijs van wat de campagne Movember kan betekenen voor de bewustwording van het gevaar van prostaat- en teelbalkanker bij mannen en jongens.”

Paul: “Mijn snor maakte in de jaren 90 al furore. Dat ik hem nu in kan zetten om aandacht te vragen voor een afschuwelijke ziekte als kanker, had ik toen niet kunnen denken.”
Schoenen
Movember gaat de 6de Nederlandse editie tegemoet. Het Nederlandse modemerk Scotch &Scoda ontwerpt een T-shirt, waarvan de opbrengst ten goede aan de campagne komt.
Schoenenmerk Toms komt met een collectie schoenen die een snorrenembleem dragen. Vorig jaar haalden bijna 16.000 deelnemers samen ruim 1 miljoen euro op voorprostaatkankeronderzoek.

Ambassadeurs voor eerdere campagnes waren onder anderen RuudGullit, Frans Timmermans (2011) Kluun (2012), Edgar Davids, Hans van Breukelen en RintjeRitsma (2013).
Dagelijks krijgen 28 mannen in Nederland te horen dat ze prostaatkanker hebben en sterven zeven mannen aan de gevolgen van deze ziekte.
Teelbalkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen tussen de 15 en 30 jaar. De laatste jaren neemt het aantal patiënten in Nederland toe.