Wordt Van Polen of Kieftenbeld Maatschappelijk Speler Eredivisie 2014?

Aanvoerder van PEC Zwolle Bram van Polen is samen met Maikel Kieftenbeld (FC Groningen), Georginio Wijnaldum (PSV) en Deniz Türüc (Go Ahead Eagles) genomineerd voor de titel ‘Maatschappelijk speler Eredivisie 2014’.
Aan deze verkiezing is een prijs gekoppeld van € 50.000, beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij, Maatschappelijk Partner van de Eredivisie. Deze prijs wordt volledig besteed aan een maatschappelijk project naar keuze van de winnaar. De VriendenLoterij en Eredivisie onderstrepen met deze prijs het maatschappelijke belang van voetbal.

Alle Eredivisieclubs is gevraagd één speler voor te dragen die zich op een bijzondere wijze inzet voor een sterkere samenleving. De Eredivisie en Stichting Meer dan Voetbal hebben daaruit deze vier genomineerden gekozen. De top vier wordt vervolgens beoordeeld door een jury bestaande uit: Siem de Jong (winnaar 2013) Alex Tielbeke (Directeur Eredivisie CV), Jaap de Groot (Chef sport De Telegraaf), Barbara Barend (hoofdredacteur Helden Magazine) en Michiel Verboven (Managing Director VriendenLoterij).

Maandag 1 september wordt tijdens het Voetballer van het Jaar gala 2014 bekend gemaakt wie zich tot Maatschappelijk speler Eredivisie 2014 mag kronen en de € 50.000 in ontvangst mag nemen.

Bram van Polen
Bram is bij vrijwel alle maatschappelijke projecten van PEC Zwolle betrokken. Hij weet wat er speelt in de maatschappij en beseft dat hij als profvoetballer een voorbeeldrol voor zijn omgeving heeft. Hij doet dit met veel plezier en is ook erg begaan met mensen die het moeilijk hebben, bijvoorbeeld door een beperking of ernstige ziekte.

Maikel Kieftenbeld

Maikel is betrokken bij veel projecten en zet zich wekelijks in op maatschappelijk gebied. Hij is voornamelijk betrokken bij de FC Groningen Buurt Battle en is één van de ambassadeurs van Kids United. Dit project heeft een speciaal plekje in zijn hart. Kids United is een voetbalclub voor kinderen met een beperking, met als doel: plezier, voetballen en bewegen, met respect voor elkaar.

Deniz Türüc
Naast zijn carrière als profvoetballer is Deniz actief als jeugdtrainer van de E1 van Enschedese Boys. Daar brengt hij wekelijks jonge spelers het nodige bij op voetbaltechnisch én mentaal vlak. Hij zet zich actief en met veel enthousiasme in voor verschillende maatschappelijke projecten van Go Ahead Eagles, zoals Playing for Success en de Buurtleague. Dit doet hij op wekelijkse basis.

Georginio Wijnaldum
Georginio is erg betrokken bij de verschillende maatschappelijke projecten van PSV en neemt hier net als op het veld een voortrekkersrol in. Enkele voorbeelden hiervan zijn Playing for success, Scoren met scholing en de Dutch career cup. Wat opvalt, is zijn oprechte interesse in deelnemers aan de projecten.