Vitesse legt Frank Berghuis (44) vast

Vitesse is erin geslaagd voormalig profvoetballer en eenmalig international Frank Berghuis aan de club te binden. Berghuis, die afgelopen seizoen werkzaam was bij FC Twente, wordt full time trainer in Arnhem.

Berghuis was van 2006 tot medio 2009 al eerder werkzaam bij de Vitesse/AGOVV Voetbal Academie. Berghuis gaat in Arnhem aan de slag als assistent-trainer bij Jong Vitesse/AGOVV. Daarnaast gaat hij techniektrainingen verzorgen voor spelers uit de opleiding, Jong Vitesse/AGOVV en de A-selectie.

Technisch directeur Ted van Leeuwen: “Frank is een buitengewoon goede trainer, met wie ik jaren heb samengewerkt bij onder meer AGOVV. We vonden het erg spijtig dat hij er in de zomer van 2009 voor koos om als jeugd- en techniektrainer in Enschede aan de slag te gaan en zijn heel blij dat hij nu weer terugkeert naar Vitesse. Met hem wordt onze trainersstaf ontegenzeggelijk sterker en zijn aanwezigheid gaat ons helpen om toekomstige spelers over de streep te trekken. Veel (jeugd)spelers willen dolgraag met hem trainen.”

Frank Berghuis: “Ik vind het geweldig om weer terug te zijn bij Vitesse. Mede omdat mijn jongste zoon in de B1 speelt, ben ik de club altijd blijven volgen. Maar ook met een aantal jeugdtrainers met wie ik in mijn eerste Vitesse-periode al heel prettig heb gewerkt, heb ik nog contact. Dat geldt ook voor Ted van Leeuwen, die erg betrokken is bij de jeugdopleiding.

Bij Vitesse krijgt eigen jeugd nog de kans om door te breken. Die clubfilosofie spreekt mij aan en het is altijd leuk als een jeugdspeler debuteert die jij getraind hebt. Nu ga ik dichter tegen het eerste elftal aanwerken en ik ben benieuwd hoe zich dat gaat ontwikkelen. Daarin kijk ik uit naar de samenwerking met Gerry Hamstra (hoofdtrainer Jong Vitesse/AGOVV, red.). Tot nu toe heb ik altijd ‘kleintjes’ getraind. Nu ben ik er aan toe om ook met oudere jeugd en senioren te werken. Dat dit binnenkort kan op één van de mooiste accommodaties van Nederland, is daarbij een extra stimulans.”