Twente-debutant Tanda (18): ‘Het is snel gegaan’

Dario Tanda maakte afgelopen zaterdag tegen RKC Waalwijk zijn debuut in het shirt van FC Twente. Voor de achttienjarige middenvelder ging een droom in vervulling.

“De afgelopen drie weken is het snel gegaan. Nadat ik tegen Osasuna in de basis begon, hoopte ik ook tegen RKC Waalwijk speeltijd te krijgen. De afgelopen week, tijdens de training, had ik wel het gevoel dat het er van zou kunnen komen. Het is natuurlijk geweldig dat ik vandaag mijn debuut mocht maken. Vier jaar geleden heb ik de overstap gemaakt van de jeugdopleiding vanGo Ahead Eagles naar FC Twente en dat ik vandaag speelde is voor mij een prachtige beloning voor de laatste jaren. Het blijft gewoon zaak hard te blijven werken en te hopen dat dit optreden een vervolg gaat krijgen”, zegt hij op de website van de Tukkers.
Helaas konden zijn ouders niet bij zijn debuut zijn. Zijn broer en tante daarentegen waren wel van de partij in de Grolsch Veste. “Mijn ouders zijn op dit moment op vakantie in ItaliĆ«. Ik begreep dat ze hadden geregeld dat ze de wedstrijd op de laptop konden kijken. Ik moet mijn telefoon nog aanzetten, dan zal ik vast wel wat berichtjes van ze hebben.”