Thomas Bruns: “We hadden zeker een punt verdiend”

Lang zag het er naar uit dat Heracles Almelo een zwaarbevochten punt tegen PSV ging halen.
In de slotfase ging het uiteindelijk toch nog mis, Karim Rekik maakt de winnende voor de ploeg uit Eindhoven. Heracles Almelo kwam voor rust nog wel op voorsprong door een doelpunt van Bryan Linssen, Luuk de Jong maakte gelijk. Heracles.nl sprak met middenvelder Thomas Bruns over deze wedstrijd.

PSV was met 1-2 te sterk. Voor een gelijkspel had je getekend?
“Ja, zeker als je zelf met 1-0 voor komt. Zij scoren voor vlak voor rust de gelijkmaker, dat komt mede doordat PSV zoveel kwaliteit heeft. Dan denk ik dat we qua inzet en het vertoonde spel zeker een punt hadden verdiend.”

Jullie hadden ze vooral de eerste helft een aantal keer aardig onder druk.
“Ja, absoluut. We hadden zelf ook een aantal goede kansen. Het laatste half uur had PSV wel heel veel druk op ons, maar we bleven toch goed staan. Dan is het extra zuur dat de 1-2 dan toch in de laatste minuut nog valt.”

Door jullie vertoonde spel met veel strijd en passie stond het publiek 90 minuten achter de ploeg. Hoe beleefde je dat in het veld?
“De supporters stonden vanaf de eerste minuut achter de ploeg. Dan valt de 1-0 en wordt de sfeer alleen maar beter. En dan is het heel jammer voor de ploeg en de supporters dat je dan toch nog verliest.”

Dan komt er nu een vrij weekend. Is het een voordeel of een nadeel na een nederlaag?
“Deze wedstrijd heeft wel heel veel van de ploeg gevraagd. In dat opzicht komt een vrij weekend wel goed uit. Maar na een nederlaag wil je dat graag ook weer rechtzetten, dus dan komt een wedstrijd wel goed uit. Hier zullen we dus nog een extra week op moeten wachten. Nu ga ik dus genieten van een weekendje vrij. Ik heb nog geen plannen dus ik zie wel wat er op m’n pad komt.”

Hoe kijk je terug op de eerste 12 wedstrijden van het seizoen?
“De sfeer in de ploeg is nog steeds goed. Maar we moeten echt vechten voor elk punt. Dat hebben de mensen gisteren ook kunnen zien. Onderling zijn er gelukkig geen problemen. Dit wordt vaak wel gedacht als een ploeg in de situatie zit waarin wij nu zitten. Die problemen zijn er bij ons niet, dus ik zie het ondanks de resultaten postief in. We hebben laten zien dat we met veel strijd het iedere ploeg lastig kunnen maken dus de punten komen zeker wel.”

Aankomende weken moeten er weer punten gepakt worden.
“Klopt. De komende weken zijn weer heel belangrijk, want we gaan al richting de winterstop. De eerste wedstrijd is thuis tegen ADO Den Haag. Ik denk dat dit een wedstrijd is waarin we weer punten kunnen gaan pakken en we de nare smaak van de nederlaag tegen PSV kunnen wegspoelen.”