Thomas Bruns tekent bij Heracles

Op drie januari, tijdens de eerste training na de winterstop, zal er bij Heracles Almelo een nieuw gezicht te zien zijn, die van Thomas Bruns. Hij tekende een contract dat hem voor twee-en-een-half jaar aan de Almeloërs verbindt.

De uit Wierden afkomstige Bruns is blij met zijn contract in Almelo. ‘Heracles Almelo is een fantastische club. Ik kon ook naar FC Twente, zij boden mij eerst een contract aan. Maar daarna kwam Heracles Almelo al snel met een contract. Voor mijn gevoel kan ik bij Heracles Almelo meer speelminuten maken.’ Het talent zat al sinds 2003 in de Voetbalacademie FC Twente. ‘Ik zie het contract dan ook als een beloning voor het harde werken in de jeugdjaren.’

Het grote publiek kent de ambitieuze Bruns nog niet. ‘Persoonlijk hoop ik zo snel mogelijk mijn eerste minuten te maken in de hoofdmacht.’ Hij ziet zichzelf het liefste op de positie als aanvallende middenvelder. ‘Ik ben een middenvelder met diepgang en veel loopvermogen. Daarnaast heb ik een redelijk goed schot. In de omschakeling en met mijn linkerbeen kan ik nog veel leren.’

De nieuwe aanwinst kijkt uit naar de eerste training en het trainingskamp in Turkije. ‘De eerste training zal wel even wennen worden, met allemaal nieuwe jongens. Maar ik heb er erg veel zin in, en het is een fijn vooruitzicht dat er daarna een trainingskamp in Turkije volgt. Dan kan ik in een week mijn toekomstige teamgenoten beter leren kennen.’ Toch kent hij sommige spelers al uit zijn jeugdjaren. ‘Ik speelde nog samen met Mike te Wierik en daarnaast ken ik nog wat spelers, maar nog niet allemaal,’ aldus Bruns