Thomas Bruns en Leon van Dijk: “Terechte beslissing”

Zondag was de derby tussen Go Ahead Eagles en Heracles Almelo van korte duur. Vanwege hevig noodweer breide arbiter Tom van Sichem er na twintig minuten een einde aan.

Buikschuiver
Thomas Bruns haalde vele televisieprogramma’s met een onvervalste buikschuiver. “Na de hervatting begon het weer keihard te hagelen”, aldus Thomas Bruns. “Ik vond het dan ook een juiste beslissing om te stoppen. De eerste paar minuten ging het nog, maar toen begon het te onweren. Daarna bleef het regenen en hagelen. Je kreeg ballen niet meer mee, die bleven steken in het water. Ik heb de scheidsrechter wel even aangekeken, zo van: ‘wat doen we?’. Maar gelukkig had hij zelf ook al het idee dat het niet meer verder kon.”

Kortstondig basisdebuut
Leon van Dijk maakte zijn basisdebuut, maar dat was van korte duur. “Als je kijkt naar de omstandigheden dan kon ik me voorstellen dat de wedstrijd gestaakt werd. Natuurlijk baal ik ervan, maar het mocht blijkbaar niet zo zijn. Ik had de wedstrijd het liefst uit willen spelen, maar je hebt nu eenmaal geen invloed op het weer. Ik had me mijn basisdebuut anders voorgesteld, dat is duidelijk. Maar het was heel lastig voetballen. Het wenden en keren werd steeds moeilijker en het bleef regenen. Een terechte beslissing van de scheidsrechter, maar ik hoop dat ik alsnog de kans krijg om deze wedstrijd te spelen.”