Te Wierik: “Gelukkig van de laatste plaats af”

Afgelopen zondag kon Heracles Almelo weer drie punten bijschrijven. Na een lastige eerste helft en een prima tweede helft werd Go Ahead Eagles met 1-3 verslagen na een perfecte hattrick (met links, met rechts en met het hoofd) van Bryan Linssen.
Heracles.nl sprak na afloop met verdediger Mike te Wierik.

Een mooie 1-3 overwinning, die was hard nodig, toch?
“Ja, we hebben er een goed gevoel aan overgehouden. We kwamen wel met 1-0 achter, maar de rode kaart die even later viel was het kantelpunt in de wedstrijd. We hadden het idee dat er drie punten te halen waren in Deventer en uiteindelijk hebben we er met elkaar voor gezorgd dat we die ook gepakt hebben.”

Wat vond je van je eigen spel?
“Het was even wennen op een andere positie (centrale verdediger, red.). Maar ik weet waar mijn kwaliteiten liggen en waar ik me nog verbeteren. Daar ga ik de komende weken keihard aan werken. Over het algemeen ben ik over mijn eigen spel wel tevreden.”

Wat doet de afgelopen week met het vertrouwen van de ploeg? Jullie hebben twee goede overwinningen behaald.
“Dit helpt zeker mee voor het vertrouwen. Allereerst de 6-2 overwinning op FC Emmen. Achteraf kunnen we toch wel zeggen dat dat geen slechte ploeg was, want zij winnen dit weekend ook gewoon met 1-8. En als je dan zelf ook nog drie punten pakt in Deventer is dat een hele mooie afsluiter van de week. Maar het spel kan zeker nog beter. We staan gelukkig geen laatste meer. Daar horen we ook zeker niet thuis.”

Aankomende zondag PSV thuis, een lastige wedstrijd toch?
“PSV heeft een goede ploeg, maar na deze overwinning heb ik er alle vertrouwen in dat wij het ze lastig kunnen maken. De punten hebben een positief effect op de groep en ik hoop dat we er samen met de supporters een mooie middag van kunnen maken.”