Te Wierik: “Achteraf is het mooi wonen, zeggen ze hier in Twente”

Heracles Almelo streed en vocht voor een resultaat tegen SC Cambuur en kreeg uiteindelijk in de slotfase loon naar werken. Mike te Wierik kopte de thuisploeg zondag naar een verdiend 1-1 gelijkspel.

“Ik zei voor de wedstrijd al tegen teamgenoot Joey Belterman, bij wie ik op de kamer sliep in het hotel: het is lang geleden dat ik gescoord heb”, zegt Te Wierik, die in augustus voor het laatst scoorde. “Gelukkig viel die nog binnen. En misschien was het wel de goden verzoeken.”

De remise zorgde bij de verdediger voor gemengde gevoelens, maar uiteindelijk kan hij wel met het puntje leven. “Achteraf gezien is vaak alles anders, maar achteraf is het mooi wonen, zeggen ze altijd in Twente. Natuurlijk, als je zo veel kansen krijgt, moet je minimaal drie keer scoren. Iliass Bel Hassani had ook pech met dat schot, maar door dat late doelpunt moeten we tevreden zijn met het punt.”

Heracles stijgt door het gelijkspel naar plek tien, op gelijke hoogte met nummer negen NAC Breda. De resultaten na de winterstop zorgen in Almelo voor hoop. “We hebben er één verloren. Dat was tegen NAC. En net als nu was ook dat totaal onnodig. We staan er nog steeds goed op. Ja, dat linkerrijtje zit er nog steeds in”, aldus Te Wierik in De Telegraaf.