Te veel PSV’ers bij KNVB: Art Langeler moet functie bij voetbalbond neerleggen

De KNVB vindt dat er te veel PSV’ers werkzaam zijn bij de voetbalbond. Daarom moet Art Langeler, hoofd jeugdopleiding bij PSV, zijn functie als assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal onder 20 noodgedwongen neerleggen.

Eigen glazen ingegooid
“Ondanks dat de samenwerking met de coaches prima is en het ook wel lekker is voor de spelers dat er een ervaren trainer/coach aanwezig is bij de interland-weken, is me aangegeven dat mijn rol als assistent-bondscoach volgend jaar door iemand anders gedaan wordt.”

Langeler was eigenlijk van plan om langer door te gaan maar beseft nu dat hij zijn ‘eigen glazen heeft ingegooid. “De reden dat ik moet stoppen is namelijk dat er anders te veel PSV’ers bij de nationale teams zitten.”

Jammer
Langeler vindt het jammer dat hij zijn functie neer moet leggen. “Deel van mijn/ons beleid bij PSV is dat we stimuleren en promoten dat trainers uit de opleiding betrokken worden bij de nationale teams. Dat is gelukt. AndrĂ© Ooijer, Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooy hebben dit gedaan en Mark en Ruud blijven dit doen. Ondanks dat ik het wel jammer vind dat het voor mij stopt juich ik deze ontwikkeling van harte toe.”