Tanda tekent opleidingscontract bij FC Twente

Dario Tanda heeft dinsdag zijn opleidingscontract bij FC Twente getekend. De zestienjarige middenvelder is dit jaar actief voor FC Twente B1 en is bezig aan zijn derde seizoen bij de Voetbalacademie van FC Twente. Tanda kwalificeerde zich onlangs met Oranje onder 17 voor de Eliteronde van het EK.

De in Deventer woonachtige Dario Tanda speelde voorheen in de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles. Door de samenwerking tussen beide clubs stapte hij drie seizoenen geleden over naar de Voetbalacademie FC Twente. “Ik ben als eerstejaars D-speler begonnen bij Go Ahead Eagles. De overstap naar FC Twente was in het begin even wennen, maar ik heb mijn draai gevonden. Dit opleidingscontract (voor de duur van drie jaar) geeft mij een goed gevoel. De club heeft vertrouwen in mij en dat is fijn”, zegt Tanda, die aan het Johan Cruyff College de opleiding Marketing & Communicatie volgt. “Ik wil mij verder ontwikkelen en mijn doel is om het eerste elftal van FC Twente te halen.”
Technisch Manager Cees Lok: “Dario is drie jaar geleden naar FC Twente gekomen. Hij heeft inmiddels interlands gespeeld voor Oranje onder 16 en onder 17 en zich doorontwikkeld als voetballer. We zijn blij dat Dario dit opleidingscontract heeft getekend. Door dit opleidingscontract krijgt hij de kans zich volledig op de eindfase van zijn studie te focussen en de start van zijn voetbalcarrière te richten.”

Foto: Herman Oude Alink
Bron: FC Twente site