Suk kijkt uit naar duel met Go Ahead: “Apart duel”

De eerstvolgende wedstrijd van NAC Breda, thuis tegen Go Ahead Eagles, is een bijzonder duel voor Joey Suk. De middenvelder is geboren en getogen in Deventer en kwam jarenlang uit voor de tegenstander.
Suk kijkt uit naar het duel tegen zijn oude club: “Dit is voor mij een aparte wedstrijd”, vertelt de Nederlander van Indonesische afkomst aan SoccerNews.nl.

“Ik kijk erg uit naar het duel. Go Ahead is de club waar het voor mij begon. Ik heb met aantal jongens met wie ik samen heb gespeeld nog altijd contact. We hebben nog niet over de wedstrijd gepraat, maar dat komt nog wel.” Suk volgt Go Ahead nog altijd op de voet. “Ik heb helaas niet zo veel tijd om naar wedstrijden te gaan, maar ik kom nog vaak in Deventer. Als ik een paar dagen vrij ben probeer ik zoveel mogelijk bij mijn vrienden en familie daar te zijn.”
Over de prestaties van Go Ahead zegt Suk: “Niemand had verwacht dat ze het zo goed zouden doen. Ze kwamen binnen als degradatiekandidaat en doen het boven verwachting. Bovendien spelen ze goed verzorgd en aanvallend voetbal, zoals ze dat altijd proberen te doen. Om dat in de Eredivisie te laten zien is een erg knappe prestatie.” De middenvelder verwacht dat NAC de punten in eigen huis zal houden. “Wij spelen thuis en dat is een groot voordeel. We kunnen profiteren van de ruimte die ontstaan als ze aanvallend spelen. Wij zijn de favoriet en eigenlijk aan onze stand verplicht om te winnen.”

De 24-jarige speler verliet Go Ahead in januari voor het Belgische Beerschot, maar na het faillissement van die club keerde hij sneller dan verwacht terug in Nederland. “De periode in BelgiĆ« heeft mij sterker gemaakt. Om mijn vertrouwde nest te verlaten was een grote stap.” Bij NAC zit Suk op zijn plek. “Het bevalt goed, ik ben snel gewend. NAC is een fantastische club. Ik ben blij om hier te mogen voetballen. Ik speel nu wat minder, maar ik train hard om zo snel mogelijk een basisplaats te veroveren. Ik wil het op de trainingen laten zien en zal mijn kop niet laten hangen.”