Streekgenoten – Mike te Wierik

Dit seizoen heeft Heracles Almelo een nieuwe reeks: Streekgenoten. Interviews met jongens die geboren of opgegroeid zijn in de regio Almelo en zich nu bij Heracles Almelo verder ontwikkelen. Dit keer: Mike Te Wierik.

Hengevelde is de geboorteplaats van Mike Te Wierik. Hij raakte in de winterstop geblesseerd, maar bewees de laatste jaren een vaste waarde voor Heracles Almelo en in deze serie van streekgenoten leer je hem beter kennen.

De weg naar het profvoetbal
Zoals elke andere speler begint de voetbalcarrière op lokaal niveau. In het geval van Te Wierik was dat bij WVV’34 in Hengevelde. ‘Daar heb ik inderdaad in de E’tjes en F’jes gespeeld, waarna ik gescout werd door de voetbalacademie FC Twente/Heracles Almelo.’ In Hengelo, op het trainingscomplex van de voetbalacademie ging een wereld voor hem open. ‘Ik heb daar een hele mooie en leerzame tijd gehad. 6,5 jaar gespeeld en als eerstejaars A-speler kon ik naar Heracles Almelo. Steve McClaren was op dat moment trainer van FC Twente en die gaf jeugdspelers geen kans dus toen was voor mij de keuze snel gemaakt.’

Rechtsback of centraal achterin?
Gedurende het afgelopen seizoen speelde Te Wierik zowel op de rechtsbackpositie als centraal achterin. Laatstgenoemde positie werd ingevuld nadat Bart Schenkeveld geblesseerd raakte, maar wat vindt hij nou zelf de fijnste positie om te spelen? ‘Ik ben naar Heracles Almelo gekomen als centrale verdediger, maar heb uiteindelijk meer wedstrijden als rechtsback gespeeld. Onlangs heb ik een gesprek gehad met de trainer (John Stegeman red.) en het is de bedoeling dat ik volgend jaar centraal achterin ga spelen.’

Leven als trainer
Waar andere spelers na hun carrière als profvoetballer het zakenleven induiken, ziet Te Wierik zich nog jaren op het veld actief, als trainer. ‘Momenteel ben ik actief als trainer bij WVV’34. Daar ben ik assistent-trainer van het 1e elftal en verzorg ik op de dinsdag en donderdagavond de training. Als ik het kan combineren met Heracles Almelo ben ik er ook in het weekend bij. Daarnaast train ik samen met een vriend van me de D1. Volgend jaar wordt dat de C1.’