“Speciaal moment” voor de Ruben de Jager

“Een heel speciaal moment”, zo beschrijft Ruben de Jager zijn contractondertekening. De 18-jarige spits, speler van Jong FC Twente, zette woensdagmiddag zijn handtekening onder een tweejarig contact.

Ruben de Jager, geboren in het Zeeuwse dorp Lewedorp, kwam in de zomer van 2012 over naar de FC Twente Voetbalacademie. Op vijftienjarige leeftijd verliet hij de Zeeuwse voetbalopleiding JVOZ en koos hij ervoor om bij FC Twente zijn voetbaldroom na te jagen. “Wanneer je in de jeugd speelt hoop je er altijd op dat je een contact mag tekenen bij de club. Vanaf de eerste dag dat ik als eerstejaars B-speler bij FC Twente kwam,
heb ik daar hard voor gewerkt. Dat het dan nu uitkomt is een heel speciaal moment”, vertelt De Jager. “Niet alleen voor jezelf,maar ook voor je ouders en familie, die bij de ondertekening waren.”

Veel gesteund
“Als Zeeuwse jongen is het best bijzonder dat je een contract bij een profclub tekent. Ik verhuisde drie jaar geleden van een provincie die niet heel veel met profvoetbal heeft naar Enschede,
een stad die een en al FC Twente ademt. Afgelopen seizoenen heb ik ups en downs gehad, maar mijn omgeving heeft mij altijd veel gesteund. Niet alleen mijn medespelers, trainers en ouders, maar ook het gastgezin waar ik woon”, vertelt De Jager. “Ik ben nog tweedejaars A-speler en afgelopen jaar in de A1 heb ik veel geleerd van trainer Bert Konterman, daar heb ik veel vertrouwen uitgehaald. Ik ben in beeld gekomen bij Oranje onder 18 en daarna is alles in een stroomversnelling gekomen.”

Hoog niveau
Komend seizoen maakt De Jager deel uit van de selectie van Jong FC Twente. “Ik mag ook nog uitkomen voor de A1 en daar zal ik dit seizoen ook nog wedstrijden spelen.
Het is op mijn leeftijd belangrijk zo veel mogelijk duels te spelen. Ik hoop ook regelmatig mee te mogen blijven trainen met de eerste selectie, dat heb ik afgelopen periode al ervaren.
Het is heel mooi met spelers van zo’n hoog niveau op het veld te staan. Voetballers die bijvoorbeeld de Copa America gespeeld hebben, als je met hen op het veld staat weet je wat je nog te doen staat om je te verbeteren.
Ik merk dat je dan elke dag leert en beter wordt. Ik hoop dit seizoen veel stappen te maken, ervaringen op te doen en mijzelf te bewijzen.”