Sander van Aken tekent opleidingscontract

Sander van Aken (19) heeft onlangs bij FC Twente een opleidingscontract getekend. De verdediger maakt sinds medio 2004 deel uit van de Voetbalacademie FC Twente.

“Ik ben erg blij met het opleidingscontract dat FC Twente mij heeft gegeven. Ik zie nu dat mijn harde werken wordt beloond”, zegt Sander van Aken, die onlangs is hersteld van een zware blessure. Tweeënhalf jaar geleden brak hij zijn bovenbeen en heeft sinds die tijd hard gewerkt aan zijn revalidatie. “Het feit dat FC Twente tijdens mijn herstel het vertrouwen in mij heeft gehouden, heeft enorm geholpen. Ik train nu weer volop mee en speel weer hele wedstrijden met Jong FC Twente. Het voelt goed om terug te zijn.”

Van Aken stroomde in bij de B-jeugd van Voetbalacademie FC Twente, hiervoor speelde hij bij vv Etten. “Ik hoop met het opleidingscontract de goede weg voort te zetten en aansluiting te vinden bij de eerste selectie. Mijn doel is debuteren in het eerste elftal van FC Twente.”

Technisch Manager Cees Lok: “Sander van Aken is een talentvolle speler. Na een lange periode van revalidatie is het fijn, dat hij weer op het veld staat om te trainen en wedstrijden te spelen. Met dit opleidingscontract kan hij zich nu volledig gaan concentreren op de start van zijn voetbalcarrière.”