Reza: “Kan niets zinnigs over toekomst zeggen”

Reza Ghoochannejhad heeft zaterdag op het veld afscheid genomen van de supporters van Sint-Truiden. Over zijn toekomst blijft de vlotscorende spits echter op de vlakte. “Daar valt vandaag niets zinnigs over te zeggen.”

Kijk, daar was hij nog eens. Reza Ghoochannejhad. De Iraanse topschutter van STVV maakte zaterdagavond zijn debuut in Play-Off III, maar amper vijf minuten na zijn invalbeurt werd de laatste Truiense ballon van de hoop keihard doorprikt.

“Dat is behoorlijk frustrerend”, zucht Reza. “Je wil voetballen, je wil je ploeg aan de drie punten helpen, maar als dat dan niet lukt, dan is dat niet leuk.” Het was de kroniek van de aangekondigde degradatie. “Ik zat nog maar net op de bank en de bal hing al tegen de touwen. Dan loop je al meteen achter de feiten aan.”

“Een beetje typerend voor het hele seizoen. Een heel jaar vechten tegen onszelf, deze wedstrijd was de druppel. Het sprookje is nu uit, het gaat toch een tijdje duren om dit te verwerken.”

Voor Reza moet het sprookje wellicht nog beginnen. De Iraniër ontpopte zich dit seizoen tot een van de revelaties in de Belgische competitie en kan rekenen op de interesse van onder andere Standard. “Nu is het nog wat vroeg om daar iets zinnigs over te zeggen”, klinkt het ontwijkend.

“Ik kijk met een heel goed gevoel terug op mijn periode bij STVV. Het begon heel goed en ik heb me hier heel goed kunnen ontwikkelen. Ik ben heel blij dat ik hier mijn kans heb gekregen en heb het hier enorm naar mijn zin. Jammer genoeg heb ik iets te lang in de lappenmand gelegen.”

“Ik trainde nog maar anderhalve week”
De supporters van STVV scandeerden tijdens de eerste helft de naam van Reza. Was de Iraniër klaar om te starten? “Ik heb de voorbije anderhalve week goed met de groep getraind en geen last ondervonden. In overleg met de coach ben ik op de bank gestart. Vorige keer ben ik iets te vroeg terug begonnen en we wilden geen risico nemen. In de tweede helft werd ik ingebracht om iets te forceren, maar het ging heel snel bergaf.”

Bron: voetbalprimeur