René Hake nieuwe assistent-trainer

FC Twente heeft René Hake voor drie jaar vastgelegd als assistent-trainer. De 43-jarige Hake,
die tussen 2005 en 2010 al werkzaam was in Enschede, was afgelopen drie seizoenen actief voor PEC Zwolle.
René Hake: “Het is voor mij erg speciaal om terug te keren bij FC Twente. In de gesprekken met de clubleiding had ik al snel een goed gevoel. Het speelt natuurlijk ook mee dat ik de cultuur en de manier van werken bij FC Twente goed ken, die past bij mij. Ik ben al 20 jaar trainer en heb een duidelijke mening over voetbal, die ik nooit onder stoelen of banken steek. Zo heb ik de afgelopen seizoenen bij PEC Zwolle ook gewerkt, mede omdat Art Langeler en daarna Ron Jans mij die ruimte gaven.
Dat wordt ook bij FC Twente van mij gevraagd. Ik realiseer me in welke situatie de club zich op dit moment bevindt en wil juist graag een bijdrage leveren om het mooie gevoel, dat in mijn eerste periode bij de club heerste, weer terug te krijgen. Het eerste elftal speelt daarin een belangrijke rol.”

Mentaliteit
Technisch Manager Ted van Leeuwen: “Het is mooi dat we René voor langere tijd hebben kunnen vastleggen. Hij is iemand die de club goed kent en weet welke mentaliteit er bij FC Twente heerst.
In zijn eerdere periode heeft hij in de Academie veel met talenten gewerkt en daarmee ook mooie successen behaald. We zijn zorgvuldig te werk gegaan in onze zoektocht om iemand te vinden
die voor de toekomst van FC Twente een belangrijke rol kan spelen en daarnaast een goede aanvulling is bij het eerste elftal. We hebben er alle vertrouwen in dat René
met zijn kwaliteiten en ervaring deze belangrijke rol kan gaan spelen bij de club.”

Landskampioen met FC Twente A1
Voordat Hake in 2005 de overstap maakte naar de FC Twente Voetbalacademie, was hij elf jaar actief bij FC Emmen. Bij de Voetbalacademie was hij eerste half jaar assistent-trainer bij de A1.
Daarna vervulde Hake onder andere de functie van Hoofd Jeugdopleiding en was hij vier seizoenen trainer van FC Twente A1. Met dit jeugdteam behaalde Hake in 2007 de landstitel voor A-junioren en veroverde de Super Cup.
In 2009 ging Hake aan de slag als trainer van Jong FC Twente en maakte in het najaar van 2010 de overstap naar FC Emmen om bij deze club hoofdtrainer te worden.
In de zomer van 2012 stapte Hake over naar PEC Zwolle om assistent-trainer te worden. Met PEC Zwolle won hij de KNVB beker en Johan Cruijff Schaal.