Rene Hake: “Dubbel gevoel, vooraf teken je voor een punt”.

Trainer Rene Hake debuteerde als eindverantwoordelijke bij FC Twente met een gelijkspel tegen Ajax. In Enschede werd het na een 2-0 voorsprong 2-2. En dus leverde het duel een dubbel gevoel op bij de oefenmeester.

“Aan de ene kant wel heel blij met het resultaat. Als je van tevoren zegt tegen Ajax thuis pak je een punt, dan teken je daarvoor. Ook gezien het eerste uur denk ik dat het van onze kant prima was, los van het feit dat we niet heek goed speelden, maar wel heel goed georganiseerd, gedisciplineerd en met vol strijd speelden, zie je dat we het laatste half uur ver terugzakken en dan is het eigenlijk ook een gevolg dat je de goals tegen krijgt en het uiteindelijk gelijkt wordt.”

Drommel baalt van strafschop
Doelman Joël Drommel maakte zijn debuut onder lat van de Enschedeërs en kreeg in de slotfase een strafschop tegen na een overtreding op Sanogo. Hij baalde van het moment: “Peet Bijen wou hem terugkoppen en hij kopt te veel naar de zijkant en ik was te gretig. Toen raakte ik hem lichtjes, maar hij lag al eigenlijk een beetje en toen gaf hij een penalty.” Hij denk dat het ook met ervaring te maken heeft: “Ik denk achteraf dat ik misschien beter in m’n goal kon blijven staan, want die bal ging best wel naar de zijkant en konden de verdedigers goed snel schakelen, maar dit hoort erbij.”