Mike te Wierik over trainingskamp: “Goed om bij elkaar te zijn”

Heracles Almelo verblijft traditiegetrouw in Billerbeck. Ook voor verdediger Mike te Wierik (22) is het vertrouwde grond. “Alles is goed voor elkaar hier.”

Hoe bevalt het trainingskamp tot nu toe?
“Bevalt prima. Ik was hier natuurlijk de afgelopen jaren ook al geweest en het is en blijft hier goed. Hotel Weissenburg is top en datzelfde geldt voor het veld en de trainingen. Het is goed om in de voorbereiding even weg te zijn. Het is ook nog eens behoorlijk dichtbij Almelo, dus we waren er zo.”

Wat doet zo’n week met een groep?
“Dat werkt prima. Je leert elkaar goed kennen, vooral ook de nieuwe jongens. Die passen zich trouwens goed aan en vallen prima in de groep.”

Je was vorige maand met Jong Oranje op pad met een aantal relatief grote namen. Hoe is dat voor een speler van Heracles Almelo?
“Ik had er bij een oefeninterland al eens bijgezeten, dat scheelt. Maar in het begin was het even wennen. Je moet dan even je plaats vinden, maar gelukkig ging dat snel. Dat is ook noodzakelijk. Jong Oranje is ook een leuke groep, ook de wat grotere namen zijn prima gasten die geregeld even een praatje komen maken. Normaal gesproken ben ik binnen een groep altijd wel te vinden voor een grapje. Dat groeide ook bij Jong Oranje wel. En we hebben het als groep met een 6-1 overwinning op Schotland en een 3-1 winst op Luxemburg gewoon goed gedaan. Over mijn eigen prestaties ben ik aardig tevreden, net als de bondscoach van Jong Oranje.”

En dan begin je aan de voorbereiding om meteen een hamstring blessure op te lopen.
“Ja, dat was balen natuurlijk. Ik heb ik de vakantie doorgetraind, van mij mag het seizoen altijd na één week weer beginnen. Ik ben niet zo’n stilzitter. Dan is zo’n blessure natuurlijk waardeloos, maar gelukkig viel het mee. Je moet dan rustig aan doen, maar dat is niet mijn sterkste kant. Ik wil meteen weer keihard aan de slag. Maar ik heb op de rem getrapt, de competitie duurt natuurlijk lang. Ik ben blij dat ik nu weer fit ben.”