Mike te Wierik: “Ik moet ervoor zorgen dat ik dit volhoud”

Mike te Wierik (21) lijkt dit seizoen uitgegroeid tot de vaste rechtsback van Heracles Almelo.
De Hengeveldenaar leeft met vertrouwen toe naar de tweede seizoenshelft en is tevreden over zijn eigen prestaties. “Tot dusver gaat het best aardig, voor mijn gevoel.”

Hoe kijk je terug op de eerste seizoenshelft?
“We hebben een moeizaam begin gehad, afgewisseld met goede en slechte periodes. Uiteindelijk hebben we in de laatste wedstrijden voor de winterstop een goede reeks neergezet, die vertrouwen geeft voor de tweede seizoenshelft. Op zich is het ook niet verwonderlijk dat het wisselvallig was. Aan het eind van het vorige seizoen zijn veel jongens vertrokken, waarna er veel nieuwe en jonge jongens bij kwamen. Dat heeft tijd nodig gehad.”

Wat gaat de tweede seizoenshelft jullie brengen?
“Ik hoop veel goeds. De laatste weken voor de winterstop hebben we het goed gedaan. Als we daar vertrouwen uit halen en dat gevoel vasthouden, kan het een mooie tweede seizoenshelft worden. We hadden in december zelfs nog meer punten kunnen pakken. De voorsprong bij Go Ahead Eagles hadden we niet meer weg mogen geven. Tegen Vitesse hadden we ook nog kunnen winnen. Achteraf moeten we echter tevreden zijn met het punt, vooral omdat we in de rust met 2-0 achter stonden. Het kan in ieder geval snel gaan in de voetballerij. Zo wordt er over een crisis gesproken, het andere moment hebben mensen het over het linkerrijtje. Het zou mooi zijn als we dat kunnen bereiken. En niet onmogelijk, als we de huidige lijn doortrekken.”

Voor jezelf is het tot dusver een positief seizoen. Je bent inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde. Of zie je dat zelf anders?
“Vorig seizoen stond ik ook al acht wedstrijden achtereenvolgens in de basis, maar toen werd ik daarna gepasseerd. Aan het begin van dit seizoen zat ik ook nog op de bank, maar ben ik blijven knokken. Dat heeft me deze basisplaats opgeleverd. Ik moet ervoor zorgen dat ik dit volhoud en daardoor een vaste waarde blijf. Tussendoor ben ik helaas ook nog even geblesseerd geweest, maar tot dusver gaat het best aardig, voor mijn gevoel.”

Inmiddels zitten jullie op trainingskamp in Spanje. Hoe bevalt dat, zo kort na de feestdagen?
“Ik had er wel zin aan. Ik vind het prima dat het gewone leven weer begonnen is. Het is ook leuk om even met de jongens weg te zijn. Bovendien is het geen vreemd terrein. Toen ik net bij Heracles Almelo kwam, gingen we naar dezelfde locatie als nu. Toen was ik nog totaal vreemd binnen de selectie, inmiddels ben ik een van de langst zittenden. Apart eigenlijk, hoe snel zoiets gaat.”

Bron: Heracles site