Langeler ziet geen reden voor verandering

ZWOLLE – Na vijf veroverde punten op vreemd terrein gaat PEC Zwolle zaterdag (19.45 uur) een nieuwe poging doen om in eigen huis toe te slaan.
Al beseft trainer Art Langeler dat de Overijsselse derby tegen Heracles een open gevecht gaat worden.

PEC Zwolle begint zaterdag met het elftal, dat afgelopen zondag bij Willem II de eerste zege van het seizoen boekte (0-1). Langeler ziet geen reden om wijzigingen door te voeren. Bovendien zijn de blessures van Joey van den Berg (ribben), Denni Avdic (enkel) en doelman Diederik Boer (pols) nog onvoldoende geheeld. Langeler rekent erop dat Van den Berg en Avdic na de interlandweek zeker terugkeren in de selectie.

Heracles wordt in het IJsseldelta Stadion gezien als een modelclub voor PEC Zwolle. Buiten, maar ook binnen het veld waar coach Peter Bosz een aanvallende speelwijze hanteert. “Of het 6-6 kan worden? Doe dan maar 6-5″, lacht Langeler. “Het wordt een wedstrijd tussen twee aanvallend ingestelde ploegen, een open wedstrijd. En het is tijd dat we in eigen stadion eens punten pakken”, constateert de coach na de verliespartijen tegen Vitesse (0-1), NEC (0-4) en FC Groningen (1-2).

Bron: De Stentor