Langeler: “Wil visie en structuur uitdragen”

Art Langeler heeft zich enthousiast uitgelaten over de jeugd van PSV. De oud-trainer van PEC Zwolle, tegenwoordig als hoofd jeugdopleiding verbonden aan de Eindhovenaren, genoot enorm van de voorronde Champions League-wedstrijd tegen Zulte Waregem (2-0).

“Dinsdagavond was in ieder geval het ultieme voorbeeld. Alle credits voor het spel van Bakkali, Depay, Brenet, Locadia, Zoet en de rest gaan naar de trainers die de afgelopen jaren met hen gewerkt hebben en mijn voorgangers”, schrijft Langeler op de website van zijn werkgever. “Wie nog durft te beweren dat PSV geen eigen jeugd kan opleiden is na dinsdagavond niet meer serieus te nemen, we hebben ze, en er gaan er nog meer aankomen.”

“Toch zei een oud-trainer van mij altijd de treffende woorden: één zwaluw maakt nog geen zomer, en zo is het”, vervolgt Langeler. “De strategie van leiding die ik hanteer is er geen van overhaaste beslissingen en kortetermijnpolitiek, vandaar dat ik mijn eerste werkmaand met name heb gebruikt om te luisteren en gesprekken te voeren.”
Langeler spreekt lovend over de instelling van zijn medewerkers. “Wat ik heb aangegeven is dat ik die visie en structuur wel wil uitdragen en maken, maar niet alleen. De enige manier om dit dragend te krijgen is als we met elkaar gaan sparren om een beleid en visie te krijgen waar iedereen achter staat. Om dit te laten zien hebben we vrijdag als trainers met elkaar getraind, ook de trainers hebben op een enkeling na nog een aardig niveau.”