Langeler wil in Zwolle zijn visie overbrengen

ZWOLLE – Art Langeler was even terug in Zwolle. Drie dagen was hij met de jeugdopleiding van PSV te gast op de Sportcampus.
Wie vanaf de A28 de bossen naast De Vrolijkheid in tuurt had zo maar oud-internationals Patrick Paauwe en Andre Ooijer ondersteboven aan een boomstam kunnen zien hangen. De voormalige profvoetballers waren in Zwolle neergestreken voor een trainingsdriedaagse van de jeugdopleiding van PSV.

Art Langeler is verantwoordelijk voor de komst naar Zwolle. De voormalig hoofdtrainer van PEC Zwolle is nu hoofd opleidingen Brabantse dienst. De afgelopen drie dagen verbleven ze op de Agnietenberg en bij de nieuwe sportcampus De Pelikaan van Thijs Jan van den Berg.

Langeler is nu een half jaar in dienst bij PSV. In Zwolle wil hij zijn visie overbrengen op de jeugdtrainers, waaronder dus oud-profs als AndrĂ© Ooijer (stage bij A1), Patrick Paauwe (trainer E2) en Joonas Kolkka (assistent C1) “Ik wil ze van mijn methodiek overtuigen, ze er enthousiast voor maken. Dat lijkt aardig te lukken.”


Bron: de Stentor