Langeler hoopt op Heracles-route met Zwolle

FC Zwolle komt volgend seizoen weer uit in de Eredivisie. Aan Art Langeler, coach van de promovendus, de taak om de club niet na één seizoen alweer te laten afdalen naar de Jupiler League.

Langeler hoopt dat FC Zwolle zich op een zelfde manier kan ontwikkelen als dat Heracles Almelo gedaan heeft, vertelt hij in gesprek metNovum. “Heracles heeft het de eerste twee jaar in de Eredivisie erg moeilijk gehad. Als je er dan inblijft, kun je vervolgens de begroting opschroeven.”

“We willen toe naar een selectie van dertig man. Op dit moment hebben we vijftien spelers waarvan we denken dat ze minuten kunnen maken in de Eredivisie. Aangevuld met een stuk of zeven jonge jongens hebben we nog vijf of zes nieuwe spelers nodig”, aldus Langeler, die donderdag verkozen werd tot trainer van het jaar in de Jupiler League.

FC Zwolle zal vooral bij de grote clubs gaan kijken of er spelers te huren zijn. Langeler: “De gemiddelde eredivisiesalarissen kan Zwolle namelijk niet betalen. We hebben nog ruimschoots de tijd en bovendien wil iedereen uit de Jupiler League graag bij Zwolle spelen.”

Bron: voetbalprimeur