Kriebels voor captains aan vooravond bekerfinale

Al sinds het bereiken van de bekerfinale wordt er in Groningen en Zwolle reikhalzend uitgekeken naar zondag 3 mei. Nog één nachtje en dan is het zover. Bij beide captains heeft de bekerkoorts inmiddels zijn hoogtepunt bereikt.

Waar hij ook komt, overal wordt FC Groningen aanvoerder Maikel Kieftenbeld eraan herinnerd: de eindstrijd van de KNVB-beker. Voor de Trots van het Noorden is het dé mogelijkheid om de prijzenkast eindelijk eens te vullen met een tastbare prijs.
“De mensen van Groningen kijken er echt ontzettend naar uit”, aldus Kieftenbeld. “Je kunt niet in de stad lopen of de mensen wensen je succes. En dat al een paar weken lang. Ik krijg nu al kriebels als ik aan de finale denk. Het zal een groot feest worden.”
Je kunt niet in de stad lopen of de mensen wensen je succes.

Maikel Kieftenbeld
Bram van Polen, de captain van PEC Zwolle, weet al hoe het voelt om het veld van De Kuip te betreden voor de bekerfinale. “Vorig jaar was denk ik een van de meest legendarische finales aller tijden. Dat zal nu niet kunnen, omdat we bij voorbaat al wat meer aan elkaar gewaagd zijn”, aldus Van Polen, die zijn ploeg met 5-1 zag winnen van Ajax.

“Het is denk ik de mooiste wedstrijd in Nederland om te spelen, omdat je twee grote kampen van supporters tegenover je hebt in één stadion. En ook nog eens het mooiste stadion van Nederland.” Beide clubs nemen zo’n 18.000 supporters mee naar de Rotterdamse voetbaltempel.

Opmerkelijk genoeg werden ook de bekertoernooien in het volleybal en basketbal gewonnen door respectievelijk Zwolle en Groningen. “Dan wordt het beslissend zondag. Belangrijk”, grapt FC Groningen-trainer Van de Looi. “Het staat nu 1-1. Dus verlengen en strafschoppen”, voegt Jans daaraan toe.
Het is denk ik de mooiste wedstrijd in Nederland om te spelen omdat je twee grote kampen van supporters tegenover je hebt in één stadion.

Bram van Polen
Kieftenbeld hoopt de strijd zondag in Gronings voordeel te beslissen. Hij zal de dennenappel, zoals de bijnaam van de KNVB-beker luidt, dan voor het eerst de lucht in tillen. Net als zijn trainer Van de Looi weigerde hij de beker tijdens de bijeenkomst in Zeist te beroeren.

“Het heeft er vooral mee te maken dat het me mooi lijkt om de beker aan te raken als hij ook daadwerkelijk van ons is en ik hem de lucht in mag tillen”, aldus Kieftenbeld. “Het is niet dat ik denk dat ik hem aanraak, dat ik denk dat we dan zullen verliezen.”