Kieftenbeld: “We zijn als ploeg zoekende”

Het gebrek aan risico durven nemen is ook volgens Maikel Kieftenbeld het grootste manco van FC Groningen op dit moment. De middenvelder sluit zich daarmee aan bij ploeggenoot Dusan Tadic.

“We weten dat we goed kunnen voetballen, maar je ziet dat we als ploeg zoekende zijn”, reageert Kieftenbeld op de website van de Groningers. “We leggen weinig risico in ons spel. Dan gaan we op safe en dat is niet altijd goed. Een bal wordt dan sneller weggespeeld, terwijl je dan beter in balbezit kunt blijven. Dat moet er heel snel uit, want dat is niet ons spel.”

“De wil is er wel”, bezweert de 21-jarige middenvelder. “Soms lijkt het wellicht niet zo. Dan is het steeds net niet en ziet het eruit alsof niemand wil. Geloof mij maar dat een ieder echt wel wil. Wij zijn ook hartstikke teleurgesteld. Het is makkelijk om nu op te geven, maar dat gaan we zeker niet doen. We moeten keihard werken om hier zo snel mogelijk uit te komen.”

FC Groningen verloor de laatste drie wedstrijden in de Eredivisie. Twee weken geleden was FC Twente met 4-1 te sterk, waarna een smadelijke thuisnederlaag tegen RKC Waalwijk volgde (0-3). Zaterdag ging de ploeg van trainer Pieter Huistra met 2-0 kopje onder in Venlo.