Kieftenbeld: ‘Nu is het wel gelukt’

FC Groningen won zaterdag de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo met 3-0. Aanvoerder Maikel Kieftenbeld was kritisch over de eerste helft, maar blij dat FC Groningen door de overwinning kon klimmen op de ranglijst. Richairo Zivkovic opende in de tweede helft de score, maar was in de rust net als Kieftenbeld niet tevreden. De spits herpakte zich na de pauze.

“Het was in de eerste helft niet goed van onze kant, ondanks dat het nog steeds 0-0 was,” aldus Kieftenbeld na afloop van de wedstrijd voor de camera’s van Fox Sports Eredivisie.
“Simpele dingen zoals kaatsen en de bal naar elkaar toespelen, gingen vaak fout. We verloren veel te gemakkelijk de bal. We wisten dat we veel beter kunnen. Ik denk dat we dat in de tweede helft wel hebben laten zien.”

Klimmen
De aanvoerder van FC Groningen leidde zelf de 0-1 van Richairo Zivkovic in. “Mijn pass was bedoeld voor Tjaronn Chery. Maar ik geloof dat de bal via de rug van Veldmate gelukkig voor de voeten viel van Richairo.

Hij maakte het daarna prima af. Deze overwinning is leuk, vooral omdat we de laatste weken de kans hebben laten liggen om te klimmen op de ranglijst. Nu is het wel gelukt.”
Net als Kieftenbeld was Zivkovic niet tevreden over de eerste helft. “Ik heb er in de eerste helft niet veel van gebakken. Gelukkig maakte ik in de tweede helft de 0-1 en was ik belangrijk bij de 0-3.

” Voor rust had Zivkovic FC Groningen al op voorsprong kunnen zetten, maar zijn inzet ging over het doel van Heracles. “De bal kwam nogal hoog, ik raakte de bal niet zuiver met links.”

Prima
Zivkovic baalde van de eerste helft, maar slaagde erin dat los te laten na de pauze. “Ik zei tegen mezelf dat het beter moest. Het zou er anders niet uit zien.

” De winst heeft FC Groningen dichter bij de top van de eredivisie gebracht. Zivkovic: “We doen het goed tot nu toe. En omdat de topclubs het minder doen, komen wij hoger op de ranglijst.

Dat is prima.”
Zivkovic staat de laatste weken veel in de aandacht dankzij zijn doelpunten en zijn jonge leeftijd. “Positieve aandacht is leuk. Maar ik moet wel op het veld blijven presteren, het goed blijven doen.
Ik focus me op mijn eigen prestaties en dan komt het wel goed.”