Kieftenbeld: ‘Ik had het wel iets uitbundiger verwacht’

Als aanvoerder van FC Groningen kreeg Maikel Kieftenbeld zondag de KNVB-beker uitgereikt door Erwin Koeman en dat was een mooi moment.
Tijdens de persconferentie donderdag in Zeist had hij de trofee bewust niet aangeraakt.
‘Eindelijk mocht ik de beker aanraken. Het was een mooi moment en omdat we hem bewust nog niet hadden aangeraakt, maakte dit moment misschien nog wel specialer’, reageerde Kieftenbeld na de met 2-0 gewonnen finale tegen PEC Zwolle. Het was één groot feest in de kleedkamer. ‘We hebben de trainer in bad gegooid en ik denk dat het feest nog wel groter gaat worden. Het was echt geweldig.’

‘Ik had het wel iets uitbundiger verwacht’, vervolgde Kieftenbeld. ‘Normaal ben ik heel uitbundig, maar nu was ik er echt even stil van. Het is een cliché, maar hier heb ik echt van gedroomd en daarom is het ook zo fantastisch. Deze winst is voor heel Groningen, de stad en ook de provincie. Als ik later terugkijk op mijn carrière zal dit zeker een van de momenten zijn.’