Kieftenbeld: ‘Erg zuur en totaal niet verdiend’

FC Groningen verloor zondag door een late treffer met 1-0 van FC Utrecht. Aanvoerder Maikel Kieftenbeld noemde de nederlaag na afloop van de wedstrijd onverdiend.
Volgens de middenvelder maakte zijn ploeg het meeste aanspraak op de overwinning.

“Ik denk dat we het beste van het spel hadden,” zei Kieftenbeld voor de camera van FOX Sports Eredivisie. “We moesten even in de wedstrijd komen, maar daarna domineerden we de wedstrijd. We hebben een aantal heel goede kansen gecreëerd.”

Betere van het spel
Hoewel FC Utrecht in de tweede helft ook een paar keer dicht bij een doelpunt was, vond Kieftenbeld dat FC Groningen had verdiend om te winnen. “Ik moet eerlijk zijn dat Utrecht met die strafschop en die vrije trap ook vast wel de samenvatting haalt, maar Ik denk dat iedereen heeft kunnen zien dat wij vandaag hadden moeten winnen. Ik vond dat wij het betere van het spel hadden. Utrecht speelde opportunistisch met twee spitsen en Jens Toornstra er vlak bij. Dat is heel gevaarlijk en lastig te verdedigen, maar dat deden we de eerste helft goed. Dat je de wedstrijd dan alsnog verliest, is heel zuur en absoluut niet verdiend.”