Jans belt Libregts: “Tijd heelt alle wonden”

Ron Jans, de nieuwe trainer van Standard Luik, hoopt op een hereniging met Raymond Libregts. De oud-assistent van de trainer vertrok afgelopen jaar noodgedwongen bij sc Heerenveen.

De Friese club achtte het zaak om na één seizoen onder Jans een wijziging door te voeren in de technische staf. Libregts, al jaren de rechterhand van Jans, werd kind van de rekening. Aan het Algemeen Dagblad laat de oefenmeester nu weten dat als het aan hem ligt, Libregts in Luik zijn rol als assistent weer oppakt.

Na een ‘onprettige periode’ kunnen de twee weer door één deur. Inmiddels polste Jans Libregts reeds. “Het zou een mooie combinatie zijn. Het is nu aan de club om initiatief te nemen”, aldus Jans in de krant. Libregts reageert niet afwijzend. “Ik heb er positief op gereageerd, maar ik ben nog niet gebeld door Standard.”

De relatie tussen de twee trainers kreeg een knauw toen Libregts moest vertrekken uit Friesland. Jans bleef aan. “Daar heb ik Ron wel op aangesproken. Voor hem was het heel lastig, maar voor mij nog meer. Het was een vervelende situatie die ik heb moeten slikken. We hadden het plan om Heerenveen terug op de kaart te brengen, maar die kans is mij ontnomen. Ik voelde me daarin behoorlijk alleen staan.”

Het contact met Jans groeide in de loop van de tijd weer, vertelt de trainer van PSV A1. Libregts: “Tijd heelt alle wonden. Ik heb Ron wat dingen voor zijn voeten gegooid en daar heeft hij wel over nagedacht. Ik heb mijn zegje gedaan en daarmee is voor mij de kous af.”