Interview met Diederik Boer

Diederik Boer is weer terug onder de lat bij PEC Zwolle na zijn liesblessure: ,,Ik wil de groei van deze club meemaken, dat is mijn ambitie.’’
Boer keerde zondag 10 november terug in het doel bij het eerste elftal van PEC Zwolle in de thuiswedstrijd tegen FC Twente (1-1). Na enkele maanden afwezigheid is zijn rechterlies voldoende hersteld om weer beschikbaar te zijn voor trainer Ron Jans.
Dat Boer terug is, is ook niet onopgemerkt gebleven bij Fox Sports.
Zij wisten afgelopen week te melden dat Boer na twee Eredivisieduels, tegen Feyenoord en FC Twente, een reddingspercentage heeft behaald van maar liefst 89 procent.
Hiermee blijft hij Jasper Cillessen van Ajax (83%) en Jeroen Zoet van PSV (76%) voor. De twee laatstgenoemde keepers hebben echter meer wedstrijden gespeeld dit seizoen:

,,Deze statistieken zijn leuk, maar daar houd ik me niet zo mee bezig”, vertelt Boer.
Het tweede Eredivisieseizoen met PEC Zwolle op rij begon voor Diederik Boer ongelukkig.
Tijdens de openingswedstrijd tegen Feyenoord, 2-1 zege, viel hij uit met een liesblessure. Even leek het er op dat hij pas in het nieuwe kalenderjaar weer in actie kon komen, maar niets is minder waar.
Begin november maakte hij zijn rentree bij Jong PEC Zwolle tegen Jong Fortuna Sittard en nu is hij eerder dan verwacht terug in het eerste elftal van PEC Zwolle.
Afgelopen augustus verlengde Boer zijn contract bij PEC Zwolle met twee seizoenen; met een optie voor een extra jaar. Mocht hij zijn contract uitdienen bij de Zwolse club, dan is hij 36 jaar.

Als dit realiteit wordt, vindt Boer dat geen probleem. ,,Ik heb mijn contract hier niet voor niets verlengd. Deze club is aan iets moois bezig, daar wil ik deel van uitmaken.
Natuurlijk heb ik ook persoonlijke ambities en denk ik weleens aan grote stadions en Europees voetbal.
Maar een Europees avontuur is voor PEC Zwolle zomaar mogelijk met de huidige ontwikkelingen in de Eredivisie.’’
Boer geeft aan niet veel met de toekomst bezig te zijn. Dromen over een eigen tribune in zijn vertrouwde IJsseldelta stadion doet hij al helemaal niet:
,,Daar hoef ik niet over na te denken.
Ook Albert van der Haar heeft als Mister PEC Zwolle nog geen eigen tribune. Ik focus me dan ook gewoon op de komende competitieduels met FC Groningen en RKC Waalwijk en op het verdere herstel van mijn lies.’’

Bron: PEC Zwolle site