Hoofd jeugdopleiding Art Langeler hoopt dat PSV de doorstroming van talenten met een Marokkaanse achtergrond beter gaat verlopen in Eindhoven.

PSV wil een vertrouwenspersoon aanstellen voor de talenten met een Marokkaanse achtergrond. “Er is hier in de afgelopen jaren een aantal dingen niet goed gegaan met buitenlandse talenten.

Zonder het goed of slecht te noemen; het is een andere cultuur en daar moeten wij mee leren omgaan”, zegt Langeler tegenVoetbal International.
“We hebben om en nabij twintig Marokkaanse talenten in de opleiding. Stuk voor stuk jongens met grote potentie, maar het komt er bijna nooit helemaal uit.
Dat is een belangrijk aandachtspunt”, aldus de oud-trainer van PEC Zwolle, die in de zomer van 2013 aan de slag ging bij PSV als hoofd jeugdopleiding.

VoorgangersBij
PSV braken in het verleden Ibrahim Afellay, Ismaïl Aissati en Zakaria Labyad door.
De Eindhovenaren hoopten begin vorig seizoen dat Zakaria Bakkali een prominente rol binnen het eerste elftal zou gaan spelen, maar na een stormachtig begin is de aanvaller inmiddels van het podium verdwenen.
Bakkali (18) heeft bij PSV een contract tot volgend jaar zomer en was niet bereid een verbeterde verbintenis te ondertekenen.
Na een lange soap besloot PSV niet meer energie te stoppen in de onderhandelingen met Bakkali en diens vertrouwenspersonen.