Heracles’ held Telgenkamp van halve finale met nieuw contract op zak naar Cambuur

Heracles Almelo ziet in Dennis Telgenkamp de keeper van de toekomst, maar aangezien de huidige nummer tien van de Eredivisie momenteel de beschikking heeft over Remko Pasveer komt de 24-jarige doelman voorlopig nog niet in aanmerking voor een basisplaats bij Heracles. Telgenkamp heeft een nieuw contract getekend, maar gaat wel op huurbasis naar SC Cambuur-Leeuwarden.

Heracles laat op de officiële website weten dat de aflopende verbintenis van de reservekeeper is verlengd, tot medio 2016. Telgenkamp speelde tot dusverre drie wedstrijden in de Eredivisie en verdedigde bovendien het doel van de Almeloërs tijdens het duel waarin de ploeg zich voor het eerst in de clubhistorie plaatste voor de finale om de KNVB Beker, uit bij AZ (4-2). “Wij vinden Dennis een uitstekende keeper”, licht algemeen directeur Nico-Jan Hoogma de contractverlenging toe.

“Dennis heeft met name dit seizoen een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Dat heeft hij onder meer bewezen in de halve finale, toen hij tegen AZ prima speelde. Dennis moet in onze ogen de toekomstige eerste doelman van Heracles Almelo worden. Dat is de hoofdreden om hem te verhuren aan SC Cambuur, want door wekelijks bij een goede club in de Jupiler League te spelen wordt hij nog beter”, aldus Hoogma.