Heerkes maakt entree aan de Langeleegte

Gert Heerkes heeft vanmiddag zijn entree gemaakt aan de Langeleegte. Ten overstaan van de pers, sponsors en supporters – die samen zorgden voor een volle businessruimte – presenteerde algemeen directeur Henk Eising de nieuwe trainer-coach. Heerkes (45) staat de komende twee seizoenen onder contract bij BV Veendam.

De man uit Hardenberg (‘de stad van HHC en Edwin Evers’, aldus de coach) introduceerde zich met een kort persoonlijk praatje waarin hij iets vertelde over zichzelf, over zijn gezin en over zijn ambities bij de club.

Heerkes constateerde om te beginnen dat het in sportief opzicht nauwelijks beter kan gaan met BV Veendam, gelet op de vierde plaats en daarmee deelname aan de play-offs tijdens afgelopen seizoen.

Echter, het grootste deel van de spelersgroep ligt inmiddels vast en Heerkes beschouwde het als zeer plezierig dat er een sluitende begroting ligt. ‘Ik weet niet of wij hiermee vierde, derde of tweede worden of vijfde, zesde of zevende. Ik beschouw BV Veendam als een enthousiast spelend elftal dat vol voor het resultaat gaat.’

Hoewel de eerste training van de geelzwarten voor maandag 27 juni op het programma staat, gaat Heerkes nu al zoveel mogelijk aan de slag. Immers, er is voordien nog veel werk te verzetten.

Henk Eising memoreerde dat er nog twee spelers van FC Groningen naar de Langeleegte komen (welke is nog onbekend), er is nog ruimte voor andere versterking, de technische staf moet nog worden samengesteld en het oefenprogramma behoeft nog een kleine aanvulling. Kortom, werk aan de winkel voor de nieuwe coach.

Tijdens de informele bijeenkomst van vanmiddag maakte Heerkes kennis met een groot aantal betrokkenen bij de club.

Eising vertelde dat Heerkes er in de sollicitatieronde ‘met kop en schouders’ bovenuit stak. Het gesprek dat beiden op eerste pinksterdag voerden (‘Gert zat ’s ochtends om kwart over acht bij mij aan de keukentafel’), gaf uiteindelijk de doorslag. ‘Het is een trainer uit de regio, de spelrsgroep wilde graag een trainer die zowel boven als middenin de groep kan staan en bovendien past Gert goed in de samenwerking met FC Groningen.’