Fikse dreun voor Kieftenbeld: “We kwamen overal een stapje te laat”

Maikel Kieftenbeld moest erkennen dat FC Groningen zondagmiddag op bezoek bij FC Twente weinig tot niets in kon brengen. De Trots van het Noorden ging met 5-0 onderuit en kwam vlak voor de rust ook nog met een man minder op het veld doordat Johan Kappelhof een rode kaart kreeg.

“De eerste helft speelde FC Twente met heel veel druk en kwamen we overal net een stapje te laat. We hadden daardoor heel veel overtredingen nodig, daar scoorden ze ook uit. In de tweede helft is het een kwestie van tegenhouden omdat je het in de eerste helft weggeeft”, is de reactie van Kieftenbeld na afloop van de wedstrijd tegenover FOX Sports.
“Ik had dit niet verwacht. We gingen hier met veel vertrouwen naar toe, maar Twente kon heel gemakkelijk voetballen en het mag duidelijk zijn dat dit niet ons plan was. We waren absoluut van plan vooruit te voetballen”, gaat de aanvoerder verder met zijn verhaal. “Het zou gek zijn dat we hier kwamen om alleen maar te verdedigen. Zo’n wedstrijd was het vandaag helaas wel.”