FC Emmen zet ook titelkandidaat Willem ll op zij

Ook kampioenskandidaat Willem ll heeft FC Emmen niet kunnen bedwingen. In een spannend duel trokken de Emmenaren met 1-0 aan het langste eind met Wout Weghorst als matchwinner.

Oude tijden lijken zo langzamerhand te herleven in het stadion aan de Meerdijk. Op de thuiswedstrijd tegen Willem ll waren zo’n 3500 toeschouwers afgekomen en die zagen de roodwitten bovendien met 1-0 winnen. Het was al de vijfde competitiewedstrijd op rij dat de ploeg ongeslagen bleef en zich daardoor stevig in de subtop heeft genesteld. En wie weet wat de toekomst gaat brengen. Trainer Joop Gall blijft nog wel even voorzichtig met het lanceren van doelstellingen. ,,We hebben nu met FC Eindhoven en FC Dordrecht twee zware uitwedstrijden voor de boeg en komen we die ook goed door, moeten we maar eens gaan praten.”

Joop Gall heeft een groot vertrouwen in spits Roland Bergkamp maar die kwam deze avond amper in het stuk voor en dan is Wout Weghorst een uitstekend alternatief. De Tukker, die ooit een seizoen in de beloften van Willem ll speelde, maakte bij zijn eerste balcontact zijn doelgerichtheid weer waar door een voorzet van Quenten Martinus onberispelijk langs doelman Swinkels te koppen: 1-0. Trainer Joop Gall zal zich over de vraag moeten buigen wat het beste is voor zijn elftal: een spits die de ballen voor opkomende middenvelders klaar legt of een spits die gemakkelijk scoort.
De 1-0 maakte het voor FC Emmen een stuk gemakkelijker. Joop Gall: ,,Iedereen ging wat vrijer spelen en we hadden het voordeel dat ons centrale duo achterin (Luis Pedro en Tim Siekman) weer als een huis stond. We hebben de wedstrijd met veel passie en strijd tegen een goede tegenstander uit kunnen spelen.” Collega Jurgen Streppel had dat ook geconstateerd. ,,Ik ken Joop Gall al een tijdje en hij heeft hier een behoorlijke vechtmachine van gemaakt. Wij hebben in de slotfase nog geprobeerd met opportunistisch spel de boel om te draaien maar dat is niet gelukt. FC Emmen heeft op strijdlust gewonnen, dat hebben ze prima gedaan.”


Wout Weghorst kopt de winnende goal binnen. (Foto: Bennie Wolbers).


Wout Weghorst kan zijn geluk niet op (Foto: Gerrit Rijkens).