FC Emmen: Bannink lost Mannes af in basis

FC Emmen-trainer Joop Gall geeft in het thuisduel tegen Jong FC Twente Alexander Bannink een basisplaats.
Jurjan Mannes, de man die vorige week op fraaaie wijze de score opende en terug kon kijken op een sterk debuut in de basis tegen MVV, begint op de bank.
Het had gekund, het principe ‘never change a winning team’, maar Gall vindt dat Bannink voldoende krediet heeft verdiend in de voorgaande wedstrijden.
“Zo’n rugblessure is voor hem natuurlijk domme pech, maar nu hij weer fit is stel ik hem gewoon weer op. Dat hebben we ook uitgelegd aan Jurjan Mannes, die daar begrip voor op kan brengen.
Hij slikte het in ieder geval als een echte prof.”
Voor de overige tien plekken is de basis van FC Emmen tegen de nummer 13 van de Jupiler League (FC Emmen staat 7e, vier punten boven de gasten) ongewijzigd.
Het duel tegen Jong Twente is de tweede wedstrijd in de strijd om de tweede periodetitel, een periode waarin spits Roland Bergkamp kansen ziet voor zijn ploeg.
“Als je naar het programma kijkt dan zijn er mogelijkheden”, aldus de man die vorige week twee keer scoorde in de 6-0 zege op MVV.
Gall, die zich na de afgelopen twee seizoenen niet meer zo snel wil rijk rekenen, richt zicht liever op de korte termijn. “Voor meer is het nog veel te vroeg.
Eerst de wedstrijd tegen Jong Twente en dan leven we toe naar de eerstvolgende tegen Fortuna Sittard.”