Exclusief: Joey Suk: “Grote stap voor mij, maar ik zal altijd terugkeren naar Deventer”

Joey Suk is geboren en getogen in Deventer en was de laatste speler uit de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles die doorbrak in het eerste elftal van de club.
De middenvelder speelde tot nu toe 99 wedstrijden in het shirt van de club uit zijn geboortestad, maar het honderdste duel zal nog even moeten wachten. Suk vertrekt namelijk met onmiddellijke ingang naar het Belgische Beerschot. “Om ergens te komen moet je toch stappen durven te zetten”, zo vertelde Suk aan SoccerNews.

Deventer
“Mijn band met de supporters van Go Ahead Eagles is fantastisch, veel van die jongens ken ik persoonlijk. Ik weet wat ze doormaken in een wedstrijd. Ik voetbal om de supporters blij te maken, dat is het mooiste wat er is”, zo begint de 23-jarige middenvelder. “Ik ga de hele club missen. Go Ahead is een fantastische en vooral warme club. De sfeer is daar altijd goed. Veel van mijn ploeggenoten waren teleurgesteld dat ik vertrok, maar ze gunnen mij deze kans wel en weten dat het beter voor mijn ontwikkeling is.”

“Ik zal altijd terugkomen naar Deventer. Ik ben er geboren en getogen en mijn familie en vrienden wonen er. De kans dat ik ooit terugkeer in het shirt van Go Ahead is ook erg groot, ik heb nog één wedstrijd nodig voor mijn honderdste en die wil ik wel graag achter mijn naam hebben”, aldus Suk. “Voor mij zal het wennen zijn om niet meer zo vaak in Deventer te kunnen zijn. Maar ik ben nu volwassen genoeg om samen met mijn vriendin in Antwerpen te gaan wonen. Als ik Deventer te veel mis, ben ik er met de auto binnen twee uurtjes. Het is wel een stap als mens om naar het buitenland te gaan. Maar om ergens te komen moet je toch stappen durven te zetten. In Antwerpen kom je met Nederlandse taal wel ver, dat is een groot voordeel. Daarnaast ben ik geen moeilijk mens en denk ik dat ik me makkelijk aan zal passen.”

Beerschot
Suk had over belangstelling niet te klagen. De rechtsbenige middenvelder had nog een contract voor een half jaar en was niet van plan deze te verlengen. Hij kon rekenen op interesse uit Amerika, Engeland en ook een aantal Eredivisieclubs hadden belangstelling om hem aankomende zomer aan te trekken, maar Beerschot was meteen concreet. “Beerschot volgde me al een tijdje en m’n zaakwaarnemer René Eijkelkamp heeft goed contact in België. Hij heeft ook een lange tijd in België gespeeld. Die club was echt concreet met onderhandelen en liet zien dat ze me echt graag willen hebben. Daarnaast hebben ze een transfersom voor mij betaald, en dat geeft mij een goed gevoel en meer zekerheid en vertrouwen. Dat goede gevoel hadden ook mensen in mijn naaste omgeving en dat heeft me over de streep getrokken.”

“Ze zochten een box-to-box middenvelder, en dat is precies wat ik ben. Ik wil gevaarlijk zijn voor de goal en denk dat ik over een redelijke winnaarsmentaliteit beschik”, legt Suk uit. “Ik wil met de club zo veel mogelijk punten pakken zodat we kunnen stijgen naar het midden van de ranglijst. Persoonlijk wil ik bewijzen dat ik het niveau aan kan en dat ik het vertrouwen van de club waard ben. Hopelijk kan ik me zo ontwikkelen dat ik straks weer een stap hoger kan maken”, zo besluit Suk.

Bron: soccer news