Erik Bakker scoort hattrick tegen FC Voldendam

Tegen het tot vanmiddag nog ongeslagen FC Volendam heeft SC Cambuur-Leeuwarden een fraaie 1-4 overwinning behaald. Hierdoor deed het tegen een directe concurrent erg goede zaken en nestelen de Leeuwarders zich nadrukkelijk in de top van de Jupiler League.

Opvallende man aan Leeuwarder zijde was Erik Bakker die in het vissersdorp maar liefst 3 keer mocht scoren. Bovendien was het een bijzondere overwinning in de wetenschap dat het 10 jaar geleden was dat SC Cambuur-Leeuwarden voor het laatst een overwinning in Volendam had behaald.

In een levendige en op en neergaande eerste helft rondde Melvin de Leeuw in de negende minuut een strakke voorzet van Bob Schepers met zijn hoofd af. Zijn eerste doelpunt in dienst van de Leeuwarder club. Amper een minuut later trok de voor de wedstrijd in de bloemetjes gezette Jack Tuyp de stand al weer gelijk. Even later mocht Erik Bakker vanaf de penaltystip zijn eerste doelpunt van de middag maken, toen Léon Hese even daarvoor bij een corner al dan niet lichtjes door diezelfde Jack Tuyp aan zijn shirt werd getrokken. Met name FC Volendam kreeg daarna nog een paar flinke kansen op de gelijkmaker, maar ook vanmiddag bewees Marco Bizot wederom een geweldige doelman te zijn.

In de striemende regen begonnen beide teams in het KRAS stadion aan de tweede helft. Gert Kruys had met Dominique van Dijk en Rok Roj 2 verse krachten ingebracht en de Volendammers leken in de loop van de 2e helft na een overtreding op Michiel Kramer recht te hebben op een strafschop. Gelukkig voor iedereen die SC Cambuur-Leeuwarden een warm hart toedraagt, gaf scheidsrechter Kevin Blom de aanvaller van FC Volendam een gele kaart voor een vermeende schwalbe. Hoewel de druk van de thuisclub steeds meer toenam, wist de ploeg van trainer Alfons Arts overeind te blijven en werd de wedstrijd in de 81e minuut uit een professioneel uitgevoerde counter beslist. Erik Bakker mocht de bal uiteindelijk onder doelman Robbin Ruiter binnenschieten. Een minuut later maakte Erik Bakker op aangeven van de ingevallen Charles Dissels zijn derde van de middag en aan alle onzekerheid een einde. Hierdoor is de van Zwolle overgekomen middenvelder samen met Jack Tuyp tevens topscorer in de Jupiler League. Zo doet de trots van Leeuwarden na vanmiddag op alle fronten mee in de top van de Jupiler League. Aanstaande vrijdag wacht weer een uitwedstrijd, want dan mogen de mannen van Alfons Arts en Henk de Jong in Dordrecht aantreden tegen de plaatselijke FC.

Bron: sc cambuur site