Emmen blij met Telgenkamp: ‘Hij kan steengoed keepen’

Dennis Telgenkamp is de nieuwe doelman van FC Emmen. De 28-jarige goalie komt over van Heracles Almelo, waar zijn contract nog een jaar doorliep.
Telgenkamp tekent voor twee seizoenen in Emmen. Algemeen directeur Wim Beekman is blij met zijn komst, vertelt hij op de website van de Eerstedivisionist. ‘Telgenkamp kreeg bij onze collega-club in Almelo bij aanvang van de voorbereiding te horen dat de kans op speelminuten het komende seizoen niet erg groot zou zijn. Daarom wilde hij om zich heen gaan kijken. Onze technische mensen kregen hier lucht van, en wij denken dat Dennis qua cultuur hier prima past, en bovendien gewoon steengoed kan keepen. De gesprekken hebben dan ook niet lang geduurd voordat er overeenstemming was. Dennis Telgenkamp en Marko Meerits gaan de komende periode onderling uitmaken wie de eerste keeper gaat worden.’

Bij Heracles raakte Telgenkamp vorig seizoen zijn basisplaats kwijt aan Bram Castro. Met de Belg onder de lat handhaafden de Almeloërs zich in de Eredivisie, ondanks de beroerde start van het seizoen. Telgenkamp staat al sinds het seizoen 2008/09 onder contract in Almelo. In het seizoen 2012/13 was hij als huurling even basisspeler van SC Cambuur, maar ook in Leeuwarden raakte hij zijn plek kwijt. Toen aan Leonard Nienhuis.

‘FC Emmen is een club die in het verleden altijd nacompetitie speelde. Na een aantal seizoenen sportieve malaise hebben ze de weg naar boven weer gevonden. Daarom zie ik een overgang naar Emmen heel erg zitten. Ik denk dat de club prima bij me past, en ga m’n best doen om speelminuten te maken. De club heeft me verzekerd dat ik een eerlijke kans krijg om eerste keeper te worden. Die kans wil ik pakken’, zo besluit de hoofdrolspeler zelf.