Eijkelkamp: “Ik had mijn eigen café”

Hij speelde slechts twee seizoenen voor Club Brugge, maar René Eijkelkamp houdt veel goede herinneringen over aan zijn periode bij blauw-zwart. Wat hij echter het meeste mist, heeft niets met voetbal te maken: de zee.

Na Go Ahead Eagles, FC Groningen en KV Mechelen pakte Eijkelkamp in de zomer van 1993 zijn koffers richting Brugge. “Ik heb het al vaak gezegd in interviews, maar het was een geweldige periode. De combinatie leven en voetbal was ideaal.”

Als we polsen wat de rijzige aanvaller met de opvallende krullen nu het meest mist uit zijn periode in blauw-zwarte loondienst, dan komt Eijkelkamp verrassend uit de hoek. “De zee”, klinkt het resoluut. “Het verbaasde me dat de mensen die aan de kust woonden nooit naar de zee trokken. Nee, zij gingen naar de Ardennen. En de mensen die in de Ardennen woonden, die kwamen naar de zee. Nu woon ik op 130 kilometer van de zee en dat vind ik heel jammer.”

“Ook het Belgische leven vond ik geweldig. Jullie genieten meer, jullie gaan meer uit eten en zitten veel meer ontspannen in het leven. Die lijn heb ik toch proberen door te trekken.”

“Een café met mijn naam? Leuk”
De intussen 47-jarige Eijkelkamp won één Beker van België met Club Brugge. De Nederlander was echter ook onder de indruk van het supportersgebeuren bij blauw-zwart. “Ik had in Beernem een eigen supportersclub. Mijn naam prijkte in het groot op de gevel van het café. Mijn café (lacht). Hartstikke leuk.”

“De supporters gaven enorm veel liefde en ik deed dan ook met veel plezier iets terug voor de fans. Ik heb echt genoten van de omgang met de fans. Ik heb het later ook nog meegemaakt bij Schalke 04. Al was alles daar nog veel grootser.”

Bron: Voetbalprimeur.be