Dragende kracht heeft nog altijd ‘bescheiden contract’ Joey Suk

Joey Suk zit in een wat aparte situatie. Hij behoort tot de belangrijkste spelers van GA Eagles, tegelijkertijd verdient hij slechts een ‘bescheiden’ salaris.

Maar dat verandert vrijwel zeker, komende zomer is hij transfervrij.
Hij weerspreekt de geluiden dat hij ontevreden zou zijn. Joey Suk beseft dat hij bij zijn volle verstand was toen hij in 2009 zijn krabbel zette onder een contract met GA Eagles. ,,Ik heb toen als jeugdspeler voor vier jaar getekend, een bescheiden contract. Aan die arbeidsvoorwaarden zit ik nog steeds vast. Achteraf was dat niet slim, ik was nog jong en had denk ik ook niet de juiste zaakwaarnemer (Ron Ravel, red.).’’
Intussen is de Deventenaar overgestapt op het Eijkelkamp Pro Soccer van voormalig international René Eijkelkamp. Bovendien is de ‘Tarzan van GA Eagles’ uitgegroeid tot één van de belangrijkste schakels in de Adelaarshorst. Middenvelders met de fysieke kracht, diepgang én het scorend vermogen van Suk zijn schaars in Nederland. Logisch dat hij begeerd wordt, helemaal omdat hij na dit seizoen transfervrij is.
Je moet het ijzer smeden als het heet is, zeggen ze dan. Volgens Suk is er echter nog geen concrete interesse. Wil GA Eagles nog wat voor hem vangen, dan moeten ze het laatste product uit de vermaarde eigen jeugdopleiding komende winter zien te verpatsen. Hij staat er zelf voor open. ,,Dat ligt ook aan het complete plaatje.’’
De voetballer zelf maakt zich er niet druk om. ,,Ik ben nuchter hè.’’ Hij heeft aan ploeggenoot Jarchinio Antonia ook gezien dat het geen zin heeft om zich het hoofd op hol te laten brengen. ,,En dat was destijds bij Halil Çolak ook het geval’’, weet Suk. Hij geeft aan ook met GA Eagles in gesprek te gaan, maar maakt er logischerwijs geen geheim hogerop te willen.
Eén ding staat in ieder geval vrijwel vast: de begerenswaardige middenvelder gaat komend seizoen meer verdienen. In zijn geboortestad of elders.

Bron: De Stentor