Diederik Boer: Bij Ajax spelen is droom die uitkomt

Diederik Boer ziet zijn transfer naar Ajax als ‘een geweldige kans’. ‘Ik ben hier heel blij mee en heel trots op’, zegt de van PEC Zwolle overgenomen keeper op de website van Ajax.
‘Dit is een droom die uitkomt.’
Boer werd naar Ajax gehaald toen tweede keeper Kenneth Vermeer de overstap naar Feyenoord maakte. Hij beseft goed dat Jasper Cillessen hoger in de rangorde staat. ‘Hij is eerste keeper, ik ben de tweede. Natuurlijk zal ik mijn stinkende best doen en het hem zo moelijk mogelijk maken. Maar ik zal hem ook heel goed helpen bij bijvoorbeeld de wedstrijdvoorbereiding.’

De 33-jarige doelman heeft bij Ajax een duidelijk doel voor ogen: ‘Ik heb bij PEC Zwolle de KNVB Beker gewonnen, de Johan Cruijff Schaal en het kampioenschap van de Jupiler League. Alleen het landskampioenschap ontbreekt. Dat wil ik met Ajax halen.

© ANP