De onvoorwaardelijke liefde voor Deventer van Suk

BREDA – De naam Deventer staat getatoeëerd op de binnenkant van zijn linkeronderarm. Een blijk van liefde en loyaliteit aan zijn geboortestad. NAC-speler Joey Suk (24), voormalig lid van de harde kern van Go Ahead Eagles, draagt het met trots.
Vandaag speelt hij voor het eerst in zijn leven tegen de Eagles. Een vreemde gewaarwording. „De supporters nemen me niets kwalijk Ze begrijpen dat ik nu voor een andere club speel. Mijn liefde voor Deventer en Go Ahead zal altijd blijven.”
​Na een vlekkeloze voorbereiding en een basisplaats in de eerste vijf wedstrijden is Suk alweer twee maanden reserve. „Ik was wel verrast ja dat ik mijn basisplaats verloor. Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Toch hoor je mij niet klagen. Ik moet het op het veld laten zien.” Over de keuze zomer voor NAC na het faillissement van het Belgische Beerschot zegt Suk het volgende: „Go Ahead is NAC in het klein. Een volksclub met fanatieke supporters. Daar houd ik van. De onrustige sfeer op de tribunes is echt kicken. Daarom paste NAC het beste bij mij. Ik houd niet van saai. Er moet wat gebeuren.”