De Jukebox: Bram van Polen

Deel 28 alweer van de muziekrubriek op ELF Voetbal. De Jukebox van… Een speler stelt een top 5 samen van nummers waar hij erg graag naar luistert. Deze keer de keuze van Bram van Polen, de 29-jarige rechtervleugelverdediger en aanvoerder van PEC Zwolle.

“Bij PEC Zwolle draaien we zeker muziek in de kleedkamer. Alleen niet zo fanatiek als vorig jaar. Toen hadden we Jody (Lukoki, red.), Jesper (Drost, red.) en ook ikzelf, die regelmatig onze mobiele telefoon in de muziekbox plugden. Dit seizoen wordt er voor of na de trainingen regelmatig geen muziek gedraaid. Zitten we met zijn allen wat te kletsen. Al klinkt er vanuit het verzorgingshonk van Erwin Vloedgraven altijd muziek. Meestal Radio Veronica, dat kan ik zeker waarderen.”

“Op wedstrijddagen gaat de muziekbox wel standaard aan. Anderhalf jaar geleden draaiden we altijd een vast nummer. Een Afrikaans nummer, dat we kenden van ons trainingskamp in Zuid-Afrika. Dat klonk altijd lekker en bracht iedereen mooi in de juiste stemming. Dit jaar is het allemaal wat rustiger. Soms komen we er zelfs achter dat de muziekbox vergeten is de spelerbus in te nemen.”

“Als ik naar het stadion rijd, schakel ik vaak ook in op Veronica en tijdens wedstrijddagen SLAM FM! Dat klinkt weer net iets harder, haha. Thuis staat ook altijd de radio op.”

“Festivals spreken me zeker aan. Er is van alles te horen en het sfeertje doet me goed. Helaas vallen ze vaak net in de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Ik ben wel twee keer naar Concert At Sea geweest. Twee dagen lekker in een tentje op de camping. Dat maakt het gevoel compleet. Al werd in 2011 helaas de tweede dag afgelast vanwege het barre weer.”

“Twee jaar geleden zijn mijn vrouw en ik ook naar Bospop in Weert geweest. Dat viel toen precies in een interlandweekend. Het optreden van Racoon is me nog goed bijgebleven. Daar houden we allebei van. Twee jaar geleden zijn we met een aantal spelers onder wie Arne Slot en Diederik Boer naar De Dijk in Hedon, Zwolle geweest. Er staat nu geen nieuw uitje gepland.”

“Mijn top vijf is niet speciaal in die volgorde. Het zijn gewoon vijf goede nummers.”

1. Sunday Bloody Sunday – U2
“Een echte klassieker. Eigenlijk een beetje cliché, maar het is en blijft een mooi nummer. U2 is deze week in Nederland (Ziggodome, red.), maar helaas heb ik geen kaarten. Mijn moeder is dinsdagavond geweest en was helemaal lyrisch. Mijn broertje en zijn vriendin gingen woensdag. Hopelijk kan ik de band ook nog eens live zien.”

2. When The Lady Smiles – Golden Earring
“Ik ben wel eens naar een concert van de Golden Earring geweest. Een buitenoptreden op het voetbalveld van Horst, bij Ermelo. Dat moet een jaar of twaalf geleden zijn. Mijn vader en moeder namen me mee. Beiden zijn ze ook grote muziekliefhebbers. Dat heb ik met de paplepel ingegoten gekregen. Waarom dit nummer? Opnieuw een klassieker. Ook al hoor je hem honderd keer, dan nog verveelt hij niet.”

3. She Will Be Loved – Maroon 5
“Dit is het nummer van mijn vrouw en ik. In de tijd dat we elkaar leerden kennen, stond dit nummer hoog in de hitlijsten. Daarom heeft het een speciale waarde. Ik zou niet snel naar een concert van Maroon 5 gaan, het gaat in mijn geval echt om dit nummer.”


4. Dit Moet Een Zondag Zijn – Lange Frans & Baas B

“Een heel relaxed nummer. Het paste ook bij mijn gevoel toen het uitkwam. In die periode was ik nog geen profvoetballer (2006, red.) en gingen we nog regelmatig op stap. Dan was ik wel eens brak op zondag. Dit nummer geeft dat gevoel uitstekend weer.”

5. Sukkel Voor De Liefde – The Opposites
“Bovenaan mijn lijstje van artiesten, die ik nog een keer live wil zien, staan The Opposites. Zij maken er altijd een feestje van. Zaterdagavond laat na een wedstrijd kan ik toch nooit slaap vatten. Dan zet ik thuis nog regelmatig een video aan van een optreden. Ik heb ook bijna al hun cd’s. Ik koop ze inderdaad nog. Daarmee hoop ik toch mijn steentje bij te dragen aan hun verdiensten. Waarom dit nummer? Het is iets rustiger en ik kan hem altijd horen. Hij verveelt nooit.”