Dario Tanda bij Oranje onder 17

KNVB-coach Albert Stuivenberg heeft de selectie van het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar bekendgemaakt. Onder 17 neemt van 23 oktober tot en met 1 november deel aan het eerste kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap. In Bosnië-Herzegovina ontmoet Nederland in groep 6 het gastland, Letland en Engeland.

Het team van Albert Stuivenberg start op woensdag 26 oktober met een wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina. Twee dagen later is Letland de opponent, waarna maandag 31 oktober het laatste duel met Engeland op het programma staat. Alle duels van Nederland Onder 17 beginnen om 14.00 uur lokale tijd.

De wedstrijden tegen het thuisland en Letland vinden plaats in het Grbavica Stadion in Sarajevo. De laatste wedstrijd wordt in het Asim Feratovic-Hase Stadion afgewerkt. De nummers één en twee van de in totaal dertien kwalificatiegroepen plaatsen zich voor de eliteronde in maart 2012.

De selectie voor dit EK-kwalificatietoernooi bestaat uit de volgende achttien spelers: Stan Bijl (Ajax), Mike Havekotte (FC Utrecht), Tom Noordhoff (Ajax), Kenny Tete (Ajax), Robin van der Meer (ADO Den Haag), Nathan Aké (Chelsea), Sandy Walsh (RC Genk), Bram van Vlerken (PSV), Jorrit Hendrix (PSV), Branco van den Boomen (Ajax), Thom Haye (AZ), Tonny Trindade de Vilhena (Feyenoord/Excelsior), Wouter Marinus (Heerenveen/Emmen), Rai Vloet (PSV), Dario Tanda (VA Twente), Elton Armah

Bron: FC Twente site