Contractverlenging Maikel Kieftenbeld bij FC Groningen

FC Groningen heeft Maikel Kieftenbeld langer aan zich gebonden. De 23-jarige aanvoerder verlengde zijn aflopende verbintenis in Euroborg met twee jaar.

Kieftenbeld komt sinds 2010 uit voor de Trots van het Noorden. De middenvelder speelde tot dusver 130 officiële wedstrijden in het groen-witte shirt, waarin hij twee keer wist te scoren.

In zijn eerste seizoen speelde hij rechtsback in Euroborg, maar de laatste jaren vond Kieftenbeld een plek in het elftal in zijn favoriete linie, centraal op het middenveld.

Supporters riepen hem in het seizoen 2011/2012 uit tot Essent Speler van het Jaar. Kieftenbeld werd voor het afgelopen seizoen door trainer Erwin van de Looi aangewezen als reserve-aanvoerder van FC Groningen.

Aanvoerder
Bij de eerste drie competitieronden moest hij aanvankelijk genoegen nemen met een plaats op de bank, maar nadat Kieftenbeld eind augustus in de ploeg kwam,

stond hij zijn plek niet meer af en werd hij gedurende het seizoen ook de vaste aanvoerder van de FC. Kieftenbeld vormde het hart van de ploeg, die de laatste tien wedstrijden van het seizoen 2013/2014 ongeslagen bleef, met daarbij negen overwinningen.

Deze serie zorgde ervoor dat FC Groningen vanaf komend seizoen na een afwezigheid van zeven jaar weer Europees voetbal gaat spelen.

Opgetogen
Manager technische zaken Henk Veldmate is dan ook opgetogen, dat er met Kieftenbeld overeenstemming is bereikt over een langer verblijf in Euroborg.

“Kieftenbeld heeft ondanks zijn nog relatief jonge leeftijd al veel ervaring en is ook dit seizoen een belangrijke schakel binnen de ploeg gebleken.

De supporters kunnen zich identificeren met zijn speelstijl; strijd leveren en nooit opgeven. Niet alleen binnen het veld, maar zeker ook daarbuiten is hij een waardige ambassadeur van de club.

Het is dan ook een logisch gevolg dat we graag met hem doorgaan en we zijn dan ook blij dat we hierover overeenstemming hebben weten te bereiken.”