Club Brugge voerde gesprek over Reza

STVV-aanvaller Reza Ghoochannejhad staat in de belangstelling van verschillende clubs uit binnen- en buitenland. Ook Club Brugge heeft de Iraniër op zijn verlanglijstje staan. Blauw-zwart polste al bij zijn makelaar.

Reza is één van de revelaties van de eerste speelronde in de Jupiler Pro League. Met zijn tien doelpunten lokte hij de belangstelling van verschillende topclubs. “Ook Club Brugge is geïnteresseerd”, bevestigt zaakwaarnemer René Eijkelkamp aan VoetbalPrimeur. “Mijn broer Harold was onlangs nog in Brugge voor een gesprek.”

Of Reza tijdens de winterstop andere oorden op zal zoeken, kan Eijkelkamp niet zeggen. “STVV wil hem graag houden tot het einde van het seizoen, maar misschien kunnen ze met veel centjes voor Reza hun elftal versterken. Het is ook nog afwachten wat hij zelf wil.”

Eijkelkamp is toch lichtjes verrast over de steile opgang van zijn speler – “Het is knap dat hij na een halfjaar tweede in de topschutterslijst staat”, maar volledig uit de lucht vallen, doet de voormalige aanvaller van KV Mechelen en Club Brugge niet.
“Kijk naar jongens zoals Strootman, Mertens en Chadli. Zij komen uit de Nederlandse Eerste Divisie en doen het nu ook enorm goed op het hoogste niveau. Zo kijk ik ook naar Reza, een open jongen met een neus voor goals, die hard gewerkt heeft.”

“Hoe ver de carrière van Reza kan reiken? Het is heel moeilijk om in te schatten hoe een speler zal aarden op een hoger niveau. Om die stap te maken, is het ook belangrijk hoe het tussen de oren zit. Maar dat is bij Reza zeker in orde.”

Reza begon zijn profcarrière bij sc Heerenveen en speelde vervolgens voor Go Ahead Eagles, FC Emmen en SC Cambuur. Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar Sint-Truiden.

Bron: Voetbalprimeur.nl