‘Club Brugge hengelt naar FC Groningen-aanvoerder’

Maikel Kieftenbeld verruilt FC Groningen na dit seizoen mogelijk voor de Belgische topclub Club Brugge.
Volgens De Telegraaf staat de 23-jarige middenvelder nadrukkelijk in de belangstelling van de huidige nummer twee van de Belgische competitie. Het contract van Kieftenbeld in Euroborg loopt komende zomer af.

FC Groningen en Kieftenbeld zijn al geruime tijd in gesprek over een nieuw contract, maar een akkoord is nog niet in zicht. Het laatste aanbod dat de speler ontvangen heeft, komt nog niet in de buurt van hetgeen de speler en zijn zaakwaarnemer voor ogen hadden. “We hebben begrip voor de financiële situatie en beseffen dat de goede tijden inmiddels wel achter ons liggen, maar Maikel is wel aanvoerder nu”, zegt zaakwaarnemer Harold Eijkelkamp in De Telegraaf. Volgens de spelersmakelaar hoeft Kieftenbeld niet per se weg, maar staat hij open voor een mooie uitdaging. “Als hij nu vertrekt, dan moet dat ook iets zijn waar hij echt beter van wordt.”

In januari 2012 toonde Club Brugge al interesse in Kieftenbeld. Een bod van de Belgische club werd toen afgewezen. Kieftenbeld kwam in 2010 naar Groningen, nadat hij bij Go Ahead Eagles doorgebroken was.