Bruns en Telgenkamp met Heracles naar de bekerfinale!

Telgenkamp: “Niets anders gedaan dan normaal”
Dennis Telgenkamp gaf in de halve finale tegen AZ een prima visitekaartje af onder de lat bij Heracles Almelo (2-4).

De vervanger van de geschorste Remko Pasveer klopt nadrukkelijk op de deur.

Vaak kwam hij de afgelopen seizoenen niet in actie namens de Almeloƫrs. Een handvol optredens, daar moest Telgenkamp het tot donderdag mee doen. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was gaf de keeper in het bekerduel met AZ thuis. De rust die hij onder de lat uitstraalde, behield hij ook na de wedstrijd. Bekerfinale of niet.

“Ik heb niets anders gedaan dan wat ik normaal doe”, reageerde Telgenkamp. “Je groeit natuurlijk een beetje in de wedstrijd. Als team hebben we hier de winst afgedwongen, vind ik. Voor de wedstrijd leefde bij ons het idee dat het mogelijk was om hier te winnen. Na de twee tegentreffers hebben we het goed opgepakt.”

Op 8 april, wanneer PSV in De Kuip de tegenstander is in de bekerfinale, moet Telgenkamp weer op de reservebank plaatsnemen. “Natuurlijk wil je het liefst de finale spelen, maar dat weet je van tevoren. Het hoort erbij. We gaan nu eerst een mooi feestje bouwen.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

Heracles Almelo heeft donderdagavond voor het eerst in de historie de bekerfinale bereikt. De ploeg won een thriller in Alkmaar tegen AZ na verlenging met 4-2.

De eerste helft was vanaf het begin levendig. Al na twintig seconden kreeg Everton de eerste kans, maar hij vond Esteban op zijn weg. Na kansen voor Altidore en Martens van AZ was het raak voor Heracles na zeven minuten. Na een mooie actie van Overtoom kopte Everton fraai binnen. Na twintig minuten werd het gelijk door een knap wippertje van Maher en twee minuten later stond de thuisploeg al voor. Gudmundsson schoot de 2-1 voor AZ binnen. Daarna bleven de Alkmaarders beter en kregen nog enkele kansen, maar voor rust werd er niet meer gescoord.

Na vijf minuten in de tweede helft raakte Gudmundsson de paal achter Telgenkamp. Na kansen voor Armenteros en Holman kwam Heracles op gelijke hoogte. Quansah kopte een hoekschop geheel vrij binnen; 2-2. Daarna kwam de tweede helft echt tot leven en golfde het spel op en neer. Armenteros en Holman waren opnieuw dicht bij een treffer en ook invaller Vejinovic probeerde het een paar keer. Duarte was er twee minuten voor het einde ook dichtbij, maar vond Esteban op z’n weg. Aan de andere kant gleed Van der Linden de bal nog bijna in eigen doel, maar gescoord werd er niet meer en dus werd het verlengen in Alkmaar.

In de eerste helft van de verlenging waren de kansen voor AZ. Falkenburg zag Telgenkamp redden op zijn inzet en Benschop raakte de binnenkant van de paal en schoot een vrije trap hard over. Invaller Gouriye moest aan de andere kant Heracles opnieuw op voorsprong brengen, maar schoot wild naast. In de tweede helft kwam Heracles op een 3-2 voorsprong. Bruns stond net geen buitenspel en schoot Heracles opnieuw op voorsprong. In de laatste minuut maakte een andere invaller, Gouriye, er ook nog 4-2 van en was de finale een feit. Daarin is PSV de tegenstander op 8 april in De Kuip in Rotterdam.